HomeActualitateDoar Ponta ne facturează din orice poziție

Doar Ponta ne facturează din orice poziție

Mai ceva ca “teroriștii” din decembrie 1989 ai lui Ion Iliescu, băieții deștepți ai lui Victor Viorel Ponta știu să ne împuște leii din buzunare din orice poziție. Deși România produce cel mai ieftin curent din Uniunea Europeană, realitatea dură din factură este că roar o treime din factură reprezintă costul de producţie. De restul de două treimi plătim taxe. Doar Ponta a redus taxele.

De atâta “doar Ponta” face, drege, praf culegem, România are unele dintre cele mai mari taxe pe electicitate din Uniunea Europeană. Mai ales la taxe de transport, încasate atât de stat cât şi de companiile distribuitoare, că nu degeaba s-a instituit și taxa de stâlp.

Ca să vă faceți o idee despre câte poate face doar Ponta, curentul bulgăresc, deși este mai scump ca și costuri de producție decât cel românesc, fiind încărcat cu mai puține taxe, este cel mai ieftin din Uniunea Europeană. La noi tarifele de transport și restul taxelor pe electricitate sunt de două ori mai mari decât în Bulgaria.

Un calcul pe degetele pe care Doar Ponta ar trebui să și le vâre în priză nu în buzunarele românilor, rezultă ceva de genul: aproape 4 eurocenți ar fi costul producerii unui kilowat/oră de energie; la care „Doar Ponta a redus taxele” a adăugat încă 4 eurocenți taxe și impozite, la care se adaugă peste 5 eurocenți tarife de transport.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare