Domnu Tăriceanu, mai bine cu corupția în gură decât cu morcovu-n cur!

de Spartakus , 20 februarie 2017
Domnu Tăriceanu, mai bine cu corupția în gură decât cu morcovu-n cur!

Fost cândva marea speranță a liberalismului românesc, alături de Dinu Patriciu și de alți ”lupi tineri”, geloși că le-a luat domnul Câmpeanu ciolanul din față, domnul Tăriceanu a cunoscut, în ultimii ani, o involuție pe care n-aș fi crezut-o posibilă. E ca și cum Homo sapiens sapiens s-ar fi plictisit brusc să gândească creativ și ar fi pus iar mâna pe bâtă, să dea în cap, ca pitecantropii. E drept, domnul Călin cvintet de neveste, nu dă cu bâta decât în baltă, dar câtă deosebire între premierul tinerel, curățel și istețel al Alianței DA, din 2004, și bătrânelul acrit și dușmănos de azi.

Și toate astea de când fostul manechin Tăriceanu a început să strângă, pe-acasă, nu doar o colecție de neveste noi-nouțe, toamnă-iarnă sau primăvară-vară, nu doar o colecție de mașinuțe cu mulți cai-putere, ci și o superbă colecție de schelete, pe care tot i le dezgroapă acum DNA-ul. Cu fiecare dosar pe care procurorii i-l pun în față, domnul Tăriceanu devine tot mai morocănos, tot mai ranchiunos și tot mai nervos când aude de lupta anti-corupție, de NATO, de UE, de liberă exprimare, de democrație, în general. Azi, la reuniunea primarilor de comune, el a ținut să se dea iar în stambă, folosind o exprimare plastică: ”Toată lumea în România face gargară cu corupția. De dimineața până seara numai cu corupția în gură stau. Toată lumea se preocupă de efectele corupției, nimeni nu vorbește despre cauzele corupției din România.”

Cum nu vorbește, coane Tăricene, că ne știe toată lumea ca pe cai breji din pricina asta? Și toată lumea știe că în România cauzele corupției sunt lăcomia fără margini a voastră, a politicienilor. Că nu vă mai ajunge să ciordiți, colo, un termopan, o vază Ming, ca Năstase, vreți să furați legal cu sutele de mii! Nu vă mai ajunge o viluță, pentru voi, faceți palat și la copii, și la soacre, și la amante! Nu vă mai ajunge o nevastă, vă luați cinci, una după alta, de zici că-i superofertă!

Și tot domnul Tăriceanu zice că această ”vânătoare de vrăjitoare” care a devenit lupta anti-corupție e ceva dăunător: ”Foarte mulți primari au trebuit să treacă prin anchete extrem de neplăcute pentru ei, pentru că le-a afectat imaginea publică. Foarte mulți, în final, s-a dovedit că sunt nevinovați.” Ce vorbești, nene Antoane? Zi-mi matale un primar anchetat și care s-a dovedit că n-a furat, că-ți zic eu zece care au fost, sunt încă sau vor fi la pușcărie când li s-o termina procesele alea kilometrice. A scăpat Apostu de pușcărie? A scăpat Pendiuc? Mazăre? Vanghelie? Piedone? Oprescu? N-au scăpat și nici n-o să scape, dacă n-o să băgați iar vreo ordonanță de legalizat hoția noaptea, ca hoții.

Ca și pe colegul său, Dragnea, pe Tăriceanu îl doare, de fapt, la șireturile de la pantofi de soarta primarilor din România. Ce-l arde cel mai mult acum e grija față de propriul suflețel. Mai ales că acum câteva zile, Înalta Curte de Justiție a dat undă verde începerii procesului în care onor Tăriceanu e acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. De aia l-a cuprins frica pe șeful Senatului, fiindcă simte mireasma de zăbrele umede de la Jilava. În locul lui, m-aș fi ferit să folosesc expresia asta cu ”a umbla cu corupția în gură”, că aduce ghinion. Nu de alta, dar a mai folosit-o unul, Năstase, care tot așa era, mare și tare, și-n câțiva ani a ajuns la bulău. Și mai tare m-aș fi ferit să fac matrapazlâcuri cu Prins Pol Alromâniei. Adică, bine, domnu Tăriceanu, îl înjuri pe Iohannis, dar faci afaceri cu alt os de neamț? De fapt, cred că de aici o să ți se tragă și pușcăria, că și Năstase tot de aici i s-a tras: ăla a făcut afaceri la chinezi, tălică ai făcut afaceri cu nemții, păi, bine mă, nu ziceați voi că străinii ne fură țara, cu multinaționalele lor, acum v-ați dat cu ei, s-o furați împreună?

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • grisa

  01 martie 2017 17:56

  CUlmea cum i-a adunat dracu pe toti hotiii laolalta si i-a pus in fruntea tarii. Analfabetul taur comunal al natiunii nu pridideste sa le planga de mila borfasilor tarii. Daca-s nevinovati primarii n-au decat s-o dovedeasca in fata justitiei. ASta nu inseamna ca toti borfasii care si-au cumparat locurile in primarii, trebuie sa fie in continuare ' ocrotiti" . De catre cine ? Un potlogar ce se dovedeste de 10 ori mai hot decat cei pe care cica-i apara. S_a instituit o fratie a borfasilor ROmaniei ce se apara unii pe altii,incercind sa vare pumnul in gura celor ce indraznesc sa le dea de gol manariile. Repetenti, cumparatori de diplome si titluri universitare ,ei de abia fiind in stare sa articuleze o fraza, cap ,coada , fara greseli de gramatica, urla ca nu sunt lasti sa-si faca" treaba" adica sa fure in liniste, fara a fi deranjati. Batu-i-ar Dumnezeu in sfantul post al Pastelui !

  raspunde comentariului
 • CETATEANUL TURMENTAT

  21 februarie 2017 15:20

  Viitorul suna cam asaDupa ce madam servil incepe impartirea feliilor din tort, nea' Tari o sa cam fluiere a paguba.Atunci se vor schimba izmenele in armata rusa.ALDE vs UDMR.Bineinteles tot minjite de handel.O sa aibe aceeasi soarta ca in alianta DA.Curios sunt cine va mai arunca de data asta "beletul", ca Nuti e pe bara...

  raspunde comentariului
 • Ecce Kurrupt

  21 februarie 2017 3:29

  Spartakurus ecce adânc sub acoperire, nu i se văd nici măcar frunzele morcovului... cântă imnul zilnic, Arianus Uber Alles

  raspunde comentariului
 • Arianuss Macht Frei

  20 februarie 2017 22:04

  Fanaticule! Hai să înbuci și tu o salată la masa tăcerii, apoi dă-ți cu părerea!

  raspunde comentariului
 • Thorins

  20 februarie 2017 21:36

  Bravo Dl. Spartakus, ce vremuri traim, mai rau ca-n 1984 al lui Orwell. ACEST TRADICEANU FILORUS MERITA GHILOTINAT NEINTARZIAT !

  raspunde comentariului
 • node

  20 februarie 2017 18:34

  ACEST MARLAN TREBUIE DAT AFARA

  raspunde comentariului
 • Un prost

  20 februarie 2017 17:40

  dEPINDE CAT DE MARE este MORCOVUL .................Daca-i morcovul mai mititel ...........ce sa faci .......mergi cu el incetisor sa nu te vada PSD-ul .......... ca daca te vede ...........iti baga altul mai mare

  raspunde comentariului
  • coproldedamis

   21 februarie 2017 21:46

   tu, este normal sa fii si prost, boule cu cap de musca ... linge copios daca te lasa nentu' sparta.ka.cus cel murdar de fekale la bot !

   raspunde comentariului
   • Un prost

    22 februarie 2017 16:38

    Sazi ghinisor ai nu te inpacienta !!!!!!!! ca-ti plezneste dreaculi vre-o vana la cap mai .........ces-ti-copil .......

    raspunde comentariului
+