HomeActualitateDragnea jură că nu fură, dar are pontoarca-n gură

Dragnea jură că nu fură, dar are pontoarca-n gură

Spre deosebire de predecesorul său, Ponta, care, când scotea o gogonată se înroșea până-n vârful urechilor și începea să clipească des, nervos, actualul șefu la bani din PSD, Liviu Dragnea, minte fără să i se clintească un fir din mustață. Ați văzut să i se miște vreun mușchi pe față când promitea salarii de mii  de euro pentru medici, spitale cât piramida lui Keops sau bani din cer pentru tot boborul? Nici vorbă. După cum n-am văzut să aibă vreo grimasă nici aseară, când deplângea, la televizor, soarta bietei țărișoare, rămase și fxxxxă, și cu banii luați, din decembrie 89 încoace. ”În 26 de ani, s-a furat peste tot. Nu am reuşit să facem o autostradă de la un capăt al ţării la altul, din mai multe motive. În primul rând s-au furat mulţi bani. S-au risipit miliarde de euro”. Cine-i de vină? Tot Dragnea ne spune: guvernul Cioloș. Și sigur se vor găsi milioane de guvizi în viu care să-l creadă.

Păi, normal că-i de vină guvernul Cioloș, că doar el a venit la putere, ca un adevărat emanat al Revoluției, după căderea lui Ceaușescu. El a desființat CAP-urile, el cu mânuța lui a luat vacile, țiglele și țevile de la irigații, el cu gurița lui i-a huiduit pe Rațiu și Coposu, pe urmă tot el a chemat minerii să le-o tragă în barbă la intelectuali. Pe urmă, tot el a condus patrulaterul roșu, sub care s-a început jaful, pe urmă a venit cu Ciorbică și Milică, în 1996, continuând să fure. Din 2000 până în 2004, tot Cioloș, și nu mititelul de Năstase, a vândut pe doi bani toate combinatele, toată industria și ce mai rămăsese din agricultură, de și-a umplut casa cu pictori flamanzi și valoni – că așa e el, înnebunit după tot ce vine dinspre Bruxelles.

Și tot Cioloș ne-a întrebat, bădărănește, după 2004: ”Dar ce vreți, bă, să vă fac hotel?”, tot el a hăhăit, reducând salariile și pensiile: ”Mai taie din ele, dă-le dreacu!”. În fine, același Cioloș nu s-a mulțumit să-și ciordească doctoratul, ci a băgat vastul și la Rovinari și Turceni, furând din salariile muncitorilor, ba i-a mai și scutit pe buzbecii de la Kaz Munai de sute de milioane de euro, datorie față de România. Ca tacâmul să fie complet, Cioloș, împreună cu colegul de blestemății Soroș, a dat personal cu napalm în clubul Colectiv, ca să aibă motiv să revină la putere, de astă deghizat nu în Iliescu, Ciorbea, Năstase, Tăriceanu sau Ponta, ci în tehocrat bruxellez.

Nemulțumirea lui Dragnea este, așadar, justificată. Că, dacă nu se deghiza Cioloș în Năstase și nu ne trăgea țeapa cu Bechtelul, aveam și noi acum autostrada gata. Nu mai zic că a fost atât de nesimțit încât s-a deghizat și în Ponta, a inaugurat cu surle și trompete o bucată de autostradă și pe-aia au înghițit-o apele, după câteva luni. Pe tine cât te mai rabdă pământul, Daciane, că ne-ai tocat banii și ne-am mâncat autostrăzile? Și câte nu s-ar fi putut face în anul ăsta de guvernare tehnocrată! Păi nu zice bine domnul Dragnea, că s-au furat mulți bani? Sunt banii de la buget, pe care tehnocrații lui Cioloș i-au luat de la gura Bombonicăi și a secretarei, a consilierei și a menajerei lui Dragnea, de la gura baronilor locali și de la gurița gureșă a amantelor lor, de li s-a crăpat și botoxul, săracele, de când n-au mai pupat un franc de la stat! Se cheamă că s-au furat? Se cheamă! Chiar dacă Cioloș i-a băgat în investiții, în infrastructură și dezvoltare, e normal ca Dragnea să se simtă jefuit ca-n codru: dacă era PSD la guvernare, banii ăia intrau în buzunarul lui. Așa, n-au intrat! Să-ți fie rușine, Dacian Cioloș!

A fost, mai zice Dragnea, ”o încercare bună,  în perioada 2000-2004, în guvernarea Năstase, care a fost primul guvern cu nişte obiective pe termen mediu. Dacă ar fi rămas la guvernare, ar fi fost puse în practică”. Cu alte cuvinte, tare păcat că l-au oprit pe domnul Năstase din furt pe termen mediu, când mai avea puțin și completa colecția de van gogi și vase Ming, pentru că, pe termen lung și cu puțină șansă, fura toată România și-o vindea ieftin, pe doi Rembranzi și-un Picasso. Așa, el a intrat la pușcărie, iar Cioloș, care făcuse toate fărădelegile, s-a deghizat în altul și a scăpat. Parcă văd că, după decembrie, intră și Ponta, și Dragnea, la pușcărie și tehnocratul tot basma curată scapă. N-are pic de scrupule Cioloș ăsta!

Dragnea acționează acum ca un șpringar care, după ce e prins de cetățeni în fapt, pe când încerca să spargă o casă, înghite pontoarca și începe să se jeluiască: ”Da’ ce-am făcut șefu’? Poate că pe unii dintre locatari o să-i păcălească, o să li se facă milă de el și o să vrea să-l elibereze. Voi însă, nu vă lăsați impresionați. Nu de alta, dar, dacă prăduitorii ăștia, în frunte cu Dragnea, revin în bloc la putere, s-ar putea să vă treziți într-o zi cu pereții goi.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare