HomeActualitateDragnea taie taxe o mie, nu și pe-aia pe...

Dragnea taie taxe o mie, nu și pe-aia pe prostie

Când e vorba de prostit proști, tovii din PSD procedează exact ca magazinele de țoale fițoase: triplează prețurile în toamnă, ca să le lase doar duble de Sărbători, dar toată pulimea să zică ”Vai, ce reduceri grozave! Lăsați-le naibii de tigăi, dați năvală la budigăi!”. Bunăoară, după ce nimeni altul decât fostul lider al Partidului, Victoraș Ponta, pusese pe capul bietului român ceva mai multe taxe decât pusese pe stâlp, pe noul lider, Liviu Dragnea, l-a apucat subit compasiunea față de oamenii muncii. Așa că a decis să introducă în Parlament o lege privind eliminarea a nu mai puțin de 102 taxe și impozite. Corect ar fi fost ca, alături de proiectul de lege, să prezinte românilor și scuze pentru că i-a jupuit atât.

Deoarece, dacă ne uităm bine prin taxele alea, vedem că, în afară de taxa de înmatriculare, introdusă de statornicul lui prietenaș, Călin Anton Tupeu-beton, mai toate celelalte taxe, inclusiv taxa de solidaritate (pe combustibil, pentru autostrăzile alea scufundate de le-a construit Puie Monta) sau taxa pe construcții speciale, au fost băgate pe gâtul contribuabibilor tot de PSD. Același PSD care acum le plânge de milă cu lacrimi de crocodil cetățenilor plătitori.

Bineînțeles că voia lui Dragnea s-a și făcut, iar mașinăria de vot din Parlament a funcționat mai ceva ca Marea Adunare Națională, dând undă verde scutirilor de taxe. Degeaba a venit Ministerul Finanțelor să-i implore pe parlamentari să nu accepte legea, că se duce naibii bugetul: pomana electorală e pomană până la capăt. Calculul lui Liviu Dragnea e diabolic, dar ingenios. Când vor vedea de câte taxe îi scutește noul lor Mesia, Dragnea, șoșonarii pesediști vor uita că vechiul lor Mesia, Ponta, a introdus taxele alea, și vor vota în masă PSD. Ca și în cazul pensiilor și salariilor mărite, al alocațiilor crescute și al purcoiului de bani dați mamelor eroine cu peste cinci puradei la cerșit, electoratul pesedist nu se gândește de unde vin banii ăștia ori dacă bugetul va avea de suferit. Nu, el zice, frumos, ”Bogdaproste!”, ia banii și pleacă să-i bea. Iar Dragnea zice și el ”Bodgaproste!” că-n România sunt atâția proști, ia bugetul, dar nu-l bea, ci-l bagă în buzunar.

Evident, când PSD va prelua puterea, niciuna dintre aceste taxe nu va fi abrogată, ci, dimpotrivă, Dragnea va băga placa cu „greaua moștenire” lăsată de tehnocrați și va continua să-i jupuiască pe mitici. Partidul n-ar fi, de altfel, la prima promisiune neonorată: ce, Ponta n-a promis un milion de locuri de muncă, iar sub el șomajul a crescut așa mult că mai avea puțin și făcea un milion de locuri de nemuncă?

Pe de altă parte, dacă PSD nu reușește să învie în decembrie toți morții, de la geți și cumani încoace, iar Cioloș rămâne premier, cele 102 de taxe vor atârna ca o piatră de moară de gâtul lui. Ori va trebui să le mențină, ori să introducă altele noi, ca să contrabalanseze pomenile electorale acordate cu dărnicie acum, de un Parlament iresponsabil. Dacă le menține, Dragnea va veni la Antena 3 și va începe să tune și să fulgere împotriva tehnocraților care-i împilează pe bieții români. Dacă le scoate, dar bagă altele, Dragnea va veni tot la Antena 3 și va face același tam-tam. Din această dilemă, premierul n-ar putea ieși decât legalizând singura taxă pe care PSD a refuzat s-o introducă și pe timpul lui Văcăroiu, și pe-al lui Năstase, și pe-al lui Ponta, că rămânea fără electorat: taxa pe prostie. Și să vezi atunci creștere economică!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare