HomeActualitateDumnezeu ar trebui să bată cu parul

Dumnezeu ar trebui să bată cu parul

Fază de proporţii biblice pe PRO TV: enervat de un pensionar antrenat politicienesc la cozile cu articole electorale, Arhiepiscopul Dunării de Jos l-a ameninţat de sus pe belegiu: "Când ţi-oi trăsni una acum!" Respectivul, fost activist de bază prin cozile ceauşiste, se băga în faţa copiilor, să apuce o porţie mai consistentă din minunile oferite fără reţetă de o icoană miraculoasă.

O zic din capul locului: respect pentru nenea Casian şi, după mine, trebuia să-i umfle la propriu un toiag pe spinarea catârească! Exemplarele astea sunt un numitor comun românesc pe oriunde te-ai duce; stă ditamai grămada de banane în hypermarket şi ei te calcă pe picioare cu căruciorul, înspăimântaţi că n-o să se ajungă la toţi. Pe vremea Tovarăşului, prototipul îşi lăsa sacoşele pe la 5-6 cozi, dădea din coate şi pândea momentul când să ţi-o ia înainte, cu aerul că el a fost primul acolo de la facerea lumii. E una din interfeţele omului-nou dorit şi zămislit de Ceauşescu, în strânsă colaborare cu Savanta şi activiştii care le pupau dosurile de neam prost.

Astăzi, creatura e menţinută în viaţă de politrucii democrăcelii actuale, ce au tot interesul în conservarea prostiei aducătoare de voturi contra pomeni ieftine; e în stare să calce copiii în picioare la procesiunile religioase, pentru o bomboană în plus de pe colivă. Aşa că arhiepiscopii noştri ar face bine să pună mâna ca Iisus pe toiege şi să le umple crupele de mustrări – tot creştineşti, la urma urmei. Arde-i, Părinte! Pe ei, pe mama lor, în numele Maicii Domnului!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare