După 16 ore de audieri, consilierul lui Oprescu încă n-a terminat de enumerat șpăgile ajunse la primar!

de Spartakus , 05 iunie 2015
După 16 ore de audieri, consilierul lui Oprescu încă n-a terminat de enumerat șpăgile ajunse la primar!

Arestat, aseară, de procurorii anti-corupție după ce a fost prins numărând banii de șpagă, consilierul personal și preferat al lui Sorin Oprescu, Solomon Wigler, se află încă la audieri. Pentru a putea calcula șpăgile, parandărătul și bacșișurile încasate de mâna dreaptă a chirurgului-șef al Capitalei, anchetatorii au adus și câteva grupe de studenți de la Facultatea de Matematică, aceștia lucrând intens la socoteli.

Deocamdată, nimeni nu știe cum de un consilier cu o leafă anuală de 35.000 de lei a ajuns să agonisească o avere de 3,5 milioane de euro, dar se bănuiește că el ar fi găsit secretul transformării avizelor de la Primărie în aur, un secret pe care nici cei mai celebri alchimiști medievali nu l-au putut descoperi.

Ceea ce îi sperie și mai mult pe matematicieni e însă faptul că, după ce află necunoscutele din ecuația averii lui Wigler, se vor confrunta cu o problemă și mai dificilă, cum nu s-a dat anul ăsta nici la Olimpiada Internațională de Matematică de la Jakarta: câți bani din toate șpăgile încasate de consilier au ajuns în buzunarele lui Oprescu. Pentru că, după cum relevă surse apropiate anchetei, deși scrie încă de ieri, de la prânz, Wigler încă n-a terminat de enumerat parandărătul care i-a revenit lui Oprescu.

”Consilierul a consumat deja un top de hârtie A4 și de dimineață ne-a mai cerut unul, de ne-a lăsat și fără hârtie de xerox, a mărturisit un angajat al DNA. Acesta a precizat că e abia începutul, pentru că Wigler pretinde că nu-și mai amintește chiar toate șpăgile care au mers la Oprescu. ”Estimăm că în final, șpăgile vor fi scrise pe circa o mie de pagini, dar în privința sumei totale încă nu ne hazardăm să emitem ipoteze. În orice caz, e o sumă astronomică, probabil egală cu numărul de atomi existenți între Pământ și Lună. Încă o dată se dovedește că Oprescu a dat clasă altor primari, ca Vanghelie sau Mazăre, fiindcă a fost mai bun ca ei inclusiv la furat!”

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

  • terente

    05 iunie 2015 10:54

    E un exercițiu pentru numărarea șpăgilor lui Oprescu pentru care autoritățile au cerut împrumut la NASA cel mai puternic calculator. Din păcate NASA a refuzat motivând că există pericolul major de ardere a procesoarelor .

    raspunde comentariului
+