După ce Merkel i-a scris lui Iohannis, Ponta se laudă cu scrisoarea trimisă lui de Putin!

de Spartakus , 14 noiembrie 2014
După ce Merkel i-a scris lui Iohannis, Ponta se laudă cu scrisoarea trimisă lui de Putin!

Ieri, la insistenţele presei, candidatul ACL la prezidenţiale a recunoscut că Angela Merkel, cancelarul Germaniei, i-ar fi trimis, acum câteva săptămâni, o scrisoare de încurajare, dar n-a prezentat-o public fiindcă n-a vrut să se laude. Enervat de această intervenţie nesimţită în „treburilii interne ale Rumîniei”, cum ar fi zis un ilustru predecesor al lui, Victor Ponta a acuzat existenţa unui veritabil „complot băsist”, pe axa Merkel-Băsescu-Iohannis.

La doar câteva minute de la apariţia, pe internet, a scrisorii lui Merkel, profitând de bunele relaţii pe care le are cu Kremlinul, Victor Ponta a obţinut şi el o scrisoare de sprijin de la Vladimir Putin, pe care, într-o bună tradiţie de copy/paste, a antedatat-o, să pară mai veche. Din păcate, aseară, la Antena 3, preocupat să stâlcească imnul naţional, premierul n-a apucat să o arate la cameră, dar ne facem datoria de a vă informa imparţial şi prezentăm noi scrisoarea în original, alături de traducerea ei în limba română:

„Kremlin, 3 noiembrie 2014

Dragă tovarăşe Ponta,

Sunt bucuros să aud că porneşti cu prima şansă în alegerile din 16 noiembrie. Sper să fii următorul preşedinte al României şi sper, de asemenea, ca România să fie următoarea gubernie a Rusiei.

Dacă nu ai suficienţi morţi să te voteze în judeţul Teleorman, te rog anunţă-mă, că trimit imediat un batalion al Armatei Roşii şi rezolv problema.

Cu sinceritate, stăpânul tău,

Vladimir Vladimirovici Putin”.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • n italy

  14 noiembrie 2014 11:39

  Ar trebui adaugat ca mortii promisi in ajutor de Putin lui Ponta sunt romanii cazuti pe la Cotu` Donului ,Stalingrad etc si care se ``intorc in groapa`` la auzul unei atare actiuni putino-pontiste...

  raspunde comentariului
 • Oprescu

  14 noiembrie 2014 11:33

  sentimentele din scrisorile rusesti niciodata n-au gasit sinonime prietenoase in romaneste.

  raspunde comentariului
+