După ce premierul Moldovei a furat 250 de milioane de euro, politicienii români declară: “Ne-a umilit!”

de Spartakus , 16 octombrie 2015
După ce premierul Moldovei a furat 250 de milioane de euro, politicienii români declară: “Ne-a umilit!”

Arestat ieri, în plin Parlament al Moldovei, cu alai de mascaţi, pentru “trafic de influenţă şi corupere pasivă”, fostul premier Vlad Filat este acuzat că ar fi furat 250 de milioane de euro din cei 1 miliard care ies cu minus la vistieria ţării. La auzul acestei cifre, politicienii români au avut o reacţie de şoc, cei mai mulţi dintre ei simţindu-se de-a dreptul umiliţi de performanţa colegului de peste Prut.

“Ăsta este un premier adevărat, nu ca Ponta al nostru, care n-a fost în stare să fure decât un doctorat amărât. După ce-l eliberează din puşcărie moldovenii, îi dăm rapid cetăţenia română şi-l punem prim-ministru la noi, să ne înveţe iarăşi cum să furăm, că de când cu pămpălăul de Viorel şi cu procurorii DNA pe cap ne-am pierdut, naibii, şi deprinderea de a băga mâna-n bugetul statului”, a declarat un baron PSD. La rândul său, noul preşedinte al partidului, Liviu Dragnea, ar fi afirmat, într-un cerc de intimi: “Cred că nici dacă luam de nevastă zece Bombonici, să pun averea pe numele lor, tot n-aş fi reuşit să strâng atâţia bani. Am trăit degeaba până la vârsta asta, domnul Filat ne-a umilit pe toţi”.

Nici în tabăra liberală, reacţiile nu au lipsit: “Dacă aş fi stat şef peste vămi un secol şi n-aş fi reuşit să fur atât. Să furi 250 de milioane de euro dintr-o ţară ca Moldova, de patru ori mai mică decât România, asta înseamnă să fii mafiot adevărat”, ar fi spus Vasile Blaga. Ion Iliescu s-a declarat indignat: “Vlad Filat a întinat nobilele idealuri ale capitalismului de cumetrie. Înţeleg, mai furi când eşti la putere, dar nu în halul ăsta… Cât de ticălos poţi să fii şi să nu te gândeşti şi la bunăstarea altora? Dacă vin la putere comuniştii, care au stat până acum în opoziţie, ăia ce mai fură, săracii?”.

Singurul care nu a fost oripilat de cele întâmplate a fost Adrian Năstase. Acesta a mărturisit că gestul lui Vlad Filat, de a delapida 250 de milioane de euro i se pare “copilăresc”. “Atâta furasem eu după o lună de mandat, lui i-au trebuit patru ani? Nu se face aşa ceva, înseamnă că e un ageamiu şi ocupă locul unuia care s-ar fi descurcat mai bine. Dacă chiar vor să afle cum se fură, le sugerez moldovenilor să mă pună pe mine prim-ministru. Mai ales că partea aia cu coruperea pasivă chiar îmi place, sună promiţător!”

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • un roman mai prost

  17 octombrie 2015 1:20

  SNOBI ASTIA AI STATULUI SI SNOBI GLABALISTI, ELITELE NOASTRE , ELTELE GLOBALISTE, CURIOS BEA ACELASI VIN, ACEASI MARCA ,FIRMA , NOUA DEZORDINE MONDIALA, LUCIFERIENI, KABALISTI HEGEMONIENI LUMI. DACA AR FI OTRAVIT, AR SCAPA OMENIREA DE EI, AR FI LINISTE SI PACE PE PAMINT.

  raspunde comentariului
 • Sextus Pompeius

  16 octombrie 2015 20:12

  LOL Spartakule, tare ultima fraza cu coruperea pasiva... hahahaha...

  raspunde comentariului
+