HomeActualitateE greu să fii sărac la bloc

E greu să fii sărac la bloc

Ai zice că viața în comunități mari e ușoară. Ești înconjurat la orice oră de alți oameni și dacă ai nevoie de ajutor poți găsi o cană de ulei sau o linguriță de zahăr. Lucrurile se complică atunci când ești atât de sărac încât n-ai avea ce să prăjești în ulei, iar zahărul l-a putea amesteca doar cu apă și să visezi cu ochii închiși că e suc carbogazos.

Când ești atât de sărac încât n-ai după ce trage apa, orice miros devine o tortură. Iar vara e sezonul suprem al chinurilor olfactive. Când intri în scară, miroase a vinete coapte, gata să devină salată numai bună de întins pe pâine prăjită. Îți vine să iei un covrig și să-l freci de tocul unșii vecinei harnice, doar, doar se prinde și un pic de gust.

Cât ele stau la foc, soții deja profită de căldură ca să se ducă de dimineață la baltă și să captureze pești numai buni de prăjit în făină de porumb. În funcție de captură, uneori trebuie deschisă ușa. Practic, ai putea să umbli c-o mămăligă la tine și să o molfăi saturându-te cu mirosul.

Așa că puneți-vă pe strâns bani de pâine și mămăligă, de restul se ocupă vecinii. E greu să fii sărac la bloc, dar sărăcia niciodată n-a mirosit atât de bine.  

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare