HomeActualitateEa este fetiţa Pandemiei Naționale! Cum i-a surprins pe...

Ea este fetiţa Pandemiei Naționale! Cum i-a surprins pe medici Avrămuța Iancu, prima româncă născută pe 1 Decembrie la Miercurea Ciuc?

Avrămuţa este prima fetiţă născută în România, în maternitatea din Miercurea Ciuc, pe data de 1 Decembrie 2020, din acest motiv fiind alintată ”fetița Pandemiei Naționale”. Pe numele său din certificatul de naştere Avrămuța Iancu, fetiţa a primit şi numele de alint ”Vadima în scutece” din partea personalului medical care a asistat-o pe mama sa la naştere, motivul fiind tocmai felul impresionant în care copilul a venit pe lume.

Doamna Iancu a preferat o naştere naturală, iar fetiţa a reuşit să ne surprindă pe toţi. A ieşit ţinând în mână un steguleţ tricolor şi fredonând pasajul acela cu ”Ardealul, Ardealul, Ardealul ne cheamă…” din ”Treceţi batalioane române Carpaţii!”, iar după ce a deschis ochii a băgat repede două degeţele în guriţă, a fluierat scurt, ca pentru a ne trezi din ameţeală, după care ne-a întrebat pe toţi cei care eram de faţă ”Gata sunteţi? No, hai!”, cum a făcut crăişorul nostru, Avram Iancu!”, ne-a declarat neonatologul Decebal Ferenczy, specialist pensionar, medic cu jumătate de normă la maternitatea din Miercurea Ciuc.

Emoţionaţi faţă de cele întâmplate, medicii ne-au povestit faptul că, acum o jumătate de secol, la vremea la care românii se pregăteau să sărbătorească 50 de ani de la Marea Unire, un alt caz uimitor s-a petrecut la aceeaşi maternitate.

Prin ‘69 sau ’70 am adus pe lume copilul unei familii de unguri, Hunor sau Kelemen, nu mai ţin minte. Fragil, că l-am şi ţinut câteva zile la incubator, să se mai întremeze. E, cum a dat ochii cu noi a şi început să pălăvrăgească în limba română, ba mai mult, a aruncat harta cu Ungaria mare, de i-o aduseseră părinţii să îl distreze şi a zis că el refuză să mănânce kürtős kalács, şi vrea doar cozonac românesc”, ne-a mărturisit pensionarul Decebal Ferenczy.

Mai târziu, prin ciclul primar, am auzit că făcea rău tare, îşi turna profesorii la Securitate fiindcă îl învăţau că, atunci când au ajuns în Ardeal, maghiarii au venit doar la plimbare şi nu s-au luptat cu nimeni, ceea ce, spunea copilul, contravenea adevărului istoric reprezentat de Glad, Gelu sau Menumorut. În fine, totul s-a terminat când părinţii, crezându-l posedat, l-au dus spre exorcizare la un pastor reformat, Tőkés parcă, din Timişoara. Copilul şi-a revenit şi-acum aud că e politician în toată firea, ditai fost ministrul şi preşedinte de udemereu pe la Bucureşti!”, a încheiat medicul din Miercurea Ciuc.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare