HomeActualitateEchipele de preoţi-zugravi ai BOR vor demara programul „Prima...

Echipele de preoţi-zugravi ai BOR vor demara programul „Prima mână”

Impulsionat de succesul mediatic avut de sfinţirea cu trafalet a televiziunii Trinitas, PF Daniel vrea să facă din asta o nouă afacere, menită să îmbine divinul cu plăcutul. Potrivit unor surse de taină, se pare că încă din această vară sute de preoţi cu talent la vopsit vor fi incluşi într-un program-pilot de zugrăvit locuinţe, program intitulat „Prima mână”.

Board-ul BOR a analizat situaţia sfinţirilor de case din România şi a ajuns la concluzia că reach-ul este prea mic, comparativ cu target-ul fixat – construirea Catedralei Neamului până la un dead-line convenabil, adică înainte de moartea Patriarhului. În altă ordine de idei, studii de piaţă comandate de CEO al Sfântului Sinod au relevat că măsura sfinţirii anuale a caselor, cu şomoiogul de busuioc înmuiat în apă sfinţită nu este deloc fiabilă şi că, de acum înainte, preoţii trebuie să se focuseze pe zugrăvit.

Cercetările efectuate de savanţii ortodocşi au demonstrat că simpla stropire cu apă sfinţită nu este suficientă: la stropirea cu şomoiogul de agheasmă, doar 85% dintre dracii aflaţi în locuinţă sunt alungaţi, în timp ce 15%, cei mai rezistenţi, rămân şi continuă să-i ispitească pe locatari să mănânce tot din frigider, să se certe, să dea maneaua la maxim, să spele balconul în capul vecinilor de la parter, să arunce gunoiul pe geam, să se uite la Antena 3, la filme porno şi alte asemenea păcate capitale. Dimpotrivă, atunci când agheasma este aplicată cu o pensulă sau cu un trafalet sfinţit, după modelul Prea Iscusitului Patriarh Daniel, dispar absolut toţi dracii din locuinţă, căci gradul de acoperire este deosebit de ridicat.

Mai mult decât atât, noul kit de zugrăvit „BOR”, care va putea fi achiziţionat prin teleshopping, de la televiziunea Trinitas, oferă preoţilor-zugravi posibilitatea de a sfinţi foarte uşor chiar şi în locurile greu accesibile, unde dracii s-ar putea cuibări. Având logo-ul „Sfinţeşti uşor, sfinţeşti cu BOR”, kitul nu va fi vândut însă decât preoţilor, călugărilor şi altor persoane autorizate să taie chitanţă în numele Bisericii.

În cadrul proiectului „Prima mână” au fost avute în vedere şi componenta ergonomică şi cea financiară: spre deosebire de sfinţirea cu şomoiog, care trebuie să aibă loc de cel puţin câteva ori pe an, cea cu trafalet nu necesită decât o singură aplicare, o dată la câţiva ani. E drept că e mult mai scumpă pentru enoriaşi – că doar aţi văzut cât s-a scumpit zugrăvitul unui apartament – dar face toţi banii, scutind şi locatarii de atâta deranj, dar şi pe taica părintele de parohie de atâtea drumuri prin cartier.

Un caz particular îl constituie Casa Poporului: având în vedere că aici densitatea de draci pe metru pătrat este mult mai mare chiar şi decât în iad, se pare că nu va fi suficient programul „Prima mână”, ci va fi nevoie şi de a doua mână, şi de a treia mână, până ce n-o să se mai vadă urmă de drac în Parlament.

Un prim studiu de fezabilitate demonstrează că în programul „Prima mână” vor fi incluse cel puţin 5 milioane de case şi apartamente din România. La un preţ mediu de 5.000 de lei pe casă, rezultă că sfinţirea cu trafalet ar putea aduce BOR frumuşica sumă de 25 de miliarde de lei, adică suficient cât să se construiască nu doar Catedrala Neamului, ci şi Catedrala Neamului Şoimăreştilor, Catedrala Neamului Prost, Catedrala Neamului de Traistă şi alte catedrale pentru alte neamuri.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare