Erdogan vrea UE, de ce nu-i dați?

de Spartakus , 15 august 2016
Erdogan vrea UE, de ce nu-i dați?

Adepți convinși ai străvechiului concept otoman ”șantajul și avantajul”, beglerbegii, ceaușii și celelalte slugi ale sultanului Erdogan s-au săturat să mai ia Europa cu șosele, cu momele și să-i arunce bezele peste Bosfor, așa că au trecut la amenințări directe. Un fel de pașă proptit ministru de Externe a lăsat la poartă limbajul diplomatic și a trecut direct la măscări, avertizând UE că, dacă nu elimină vizele pentru turcaleți până în octombrie, atunci guvernul de la Ankara va da drumul la conducta cu refugiați și atunci sus nădragii, ioropenilor, căci să te ții inundații!

După ce a bătut temenelele de rigoare și a pupat vârful cizmei lui Putin, Erdogan pare că s-a umplut de vlagă, ca Popeye când mânca spanac. La drept vorbind, și dictatorul ăsta, mustăcios ca majoritatea dictatorilor, tot un fel de spanac mănâncă, dar o face așa de urât încât zici că se bat turcii la gura lui. Teoretic, amenințările lui n-ar trebui să sperie pe nimeni, ci dimpotrivă, să îndârjească Uniunea Europeană să fie și mai tare pe poziții. Unde s-a mai văzut, de la Hitler și Putin încoace, un asemenea șantaj ordinar? Adică după ce a păpat câteva miliarde de euro de la UE ca să-i țină pe refugiați la granița cu Siria, acum Turcia îi folosește pe post de pumnal cu două tăișuri? Comportamentul de interlop din Clanul Ienicerilor al lui Erdogan, care te amenință că, dacă nu-i deschizi ușa casei, îți sparge el ușa și vine peste tine cu două milioane de musulmani, să se cazeze moca, nu ar trebui tolerat.

Dar, judecând după precedentul Crimeea, tare mi-e teamă că menajera Merkel, lacheul Hollande și ține-tava Obama se vor arunca în genunchi în fața lui Erdogan, acceptându-i toate vrerile, nu care cumva să le toarne cazanul cu musulmani în cap. Asta în condițiile în care soluția e cât se poate de simplă: fie un cordon de nave militare care să nu lase să iasă din apele turcești nici măcar o bărcuță gonflabilă, fie militarizarea urgentă a granițelor UE – în Bulgaria și Grecia. Pentru că până acum hoardele alea de refugiați au trecut cu toptanul fiindcă au fost lăsate să treacă. Dar ce-o să facă mititeii cu Nike și iPhone dacă la granițe vor fi grăniceri cu glonț pe țeavă? O să-și riște viața pentru niște alocații nemțești, ei, care nu și-au riscat-o când au fugit din Siria, lăsând femeile să lupte cu tiranul Al-Assad și cu ISIS?

Asta este soluția, dacă vrem ca Europa să rămână civilizată și creștină. E drept că nici noi nu mai avem cu se ne opunem turcilor, fiindcă pe post de Mihai Viteazul ne-am pomenit azi cu Gigi Becali și Valerică Zgonea, pe post de Ștefan cel Mare îl avem pe Borcică, iar pe post de Carol I avem un neamț care ne salută tot cu un deget, dar nu cu ăla cu care saluta primul Hohenzollern, dar, orișicât, zic că merită încercat. Liderii, și ai noștri, și cei din restul Europei, ar trebui să facă rapid rost de niște cojones mai acătării și să le spună lui Merdogan și lefegiilor lui: ”Pe-aici nu se trece, băi, bașibuzucilor!” Alminteri cu turcii nu se poate discuta, căci ăștia sunt turci, nu pricep. Și, dacă Europa nu va pune pieptul la hotare, să nu-mi dați mie ”salamaleku” la vară dacă nu se va trezi ea și cu banii luați, și fuxxxă de Revelion.

 

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Felix

  16 august 2016 10:14

  Pai sa refuzi dreptul de azil unora care fug din Siria, nu e deloc crestin, si nu e deloc civilizat. Asa ca nu tine faza cu "apararea civilizatiei crestine" cu trumpisme ieftine de Dambovita.Iar chestie cu "militarzarea urgenta a granitelor UE in Grecia si Bulgaria" e "de Catavencu". Si cu graniza italiana ce facem? Dar cu cea romana? Dar cu cea a fostei Iugoslavii? Da cu cea dinauntrul fostei Iugoslavii sarbii si croatii aproape au tras unii in altii pe Motiv de refugiati - daca nu dadea frau Merkel drumul la granitele Germane am fi avut confruntari militare in fosta IugoslavieRog autorul sa masoare granita EU care ar trebui securizata, apoi sa alerge pe granita EU pana o sa il doara piciarele cu care a scris articolul.

  raspunde comentariului
 • comentator

  16 august 2016 6:42

  Ba' Spartache, aveam o parere ceva mai buna despre tine, dar vad ca repeti ca un papagal oligofren idioteniile astea cu Nike si iPhone... Se spune ca exista indivizi care cred totul si indivizi care nu cred nimic, dar nici unii, nici altii, nu-si pun mintea la contributie...Si de fapt e foarte simplu ba' mahnitule, ia si fa o cautare pe Google cu imagini despre razboiul din Siria si vezi si tu daca în orasele alea reduse la stadiul de moloz peste care se macelaresc si se masacreaza trupele lui Assad, rebelii sirieni si psihopatii lobotomizati de la ISIS au locuit numai feciori musulmani cu Nike, cu dolari si cu iPhone...Si mai fa o cautare despre convoaiele de refugiati care fug de moarte, de teama bombardamentelor lui Assad si de teama descreieratilor de la ISIS, cu boccelele si cu copii în spinare si poate ai sa ai revelatia cat de penibil esti...Si esti cu atat mai penibil cu cat îmi vorbesti despre crestinism si amesteci componenta religioasa în tot acest esec generalizat al speciei umane, pe de-o parte id!0ti ca fundamentalistii musulmani si pe de alta parte id!0ti ca voi, care se îmbata cu apa rece de la izvorul convingerii ca 'religia noastra e mai buna decat a lor', cand de fapt orice religiie este doar o halucinatie colectiva...Nu e vorba de religii aici ba' Spartcutza imi place cum suna, pentru ca imi aminteste de tartacutza, ci doar de cultura si de civilizatia speciei umane, despre solidaritate si umanism ... Citeste si tu ce-a spus Carl Sagan despre 'The pale blue dot', poate o sa te mai luminezi si tu, desi daca nu s-a întâmplat pana la vârsta asta, slabe sperante...

  raspunde comentariului
+