HomeActualitateEste Ponta un rahat numai bun de epurat?

Este Ponta un rahat numai bun de epurat?

 

Când se înfundă canalizarea ies la suprafață foarte multe dejecții urât mirositoare. Aflată în plin efort de epurare a apelor menajere puturoase din politica noastră de canal, coana Justițica a înfundat canalul de scurgere. A evacuat prea mult și prea voluminos, infrastructura noastră, lucru românesc, a cedat, nefiind dimensionată pentru asemenea dejecții, iar mizeriile cu două picioare au ieșit în drum. Unele au prins chiar și glas și duhnesc a prostie ori de câte ori deschid gura.

Este cazul fostul premier Ponta Xerox Viorel, doctor în copy-paste și mitoman de primă mână, care a glăsuit zilele trecute despre starea nației. Bine, nu l-a întrebat nimeni dar nu-i prima dată când plagiatorul național își dă cu părerea ca măgarul în pantă. De data aceasta gagiul a comparat ejacularea (cum bine spunea bulibașul Marean), pesediștilor din funcții cu epurările din anii ’50. 

Sigur că ar fi fost minunat ca pesediștii să fi fost epurați în loturi de câte 250, încărcați în bou-vagon și trimiși la Canal sau la stuf, în Deltă, unde să se reeduce și să învețe că nu-i frumos să furi din banul public. Din păcate asta nu mai este posibil, fapt ce ne împiedică să scăpăm de ciuma roșie care ne face la buzunare de 26 de ani.

 Revenind la discursul lui Victor Viorel Plagiat, remarcăm că fostul boschetar parizian are goluri serioase în cap dacă poate compara o banală condamnare cu suspendare a lui Dracnea cu procesele staliniste din anii ’50 la care Iliescu mergea ca la fotbal să facă galerie. Sau pușcăria la FF făcută de Năstase pentru banala vină de a fi făcut contrabandă cu chinezării din postura de prim ministru. Păi să fi avut alde Maniu și Brătianu asemenea fapte la activ se mai chinuiau comuniștii să-i înfunde cu acuzații de tip uneltire contra regimului? Desigur, întrebăm retoric că nu avem pretenția ca plagiatorul care a furat la teza de doctorat să fi învățat pe bune pentru teza la istorie.

Nu putem să nu remarcăm scopul transparent pentru care Ponta vorbește de epurați (adică de dejecții îndepărtate spre epurare). Speranța lui este că la toamnă poporul va simți în ceafă ger siberian și va vota cu urmașii tartorilor din anii ’50 care se îndeletniceau cu epurări. Adică ștampila bizonului se va duce cuminte fix pe căsuța din care rânjește și acum mumia sovietică Ion Iliescu. Și să vezi atunci prietenie la Marea Neagră cu URSS și Turcia, să vezi dictatura roșie în acțiune pe stadioane și marea horă a hoției după ce la DNA se vor trage obloanele. Ce nu știe ponta este că nimic din toate astea nu se pregătește pentru el. El rămâne un produs de canalizare al politicii aflat în drum spre epurare, care din când în când dă puțin pe afară. A se lua cu lopata!    

   

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare