HomeActualitateEXCLUSIV: Află unde pleacă Ponta în vacanță

EXCLUSIV: Află unde pleacă Ponta în vacanță

În ciuda faptului că, de când n-a ieșit președinte, se află mai mult în vacanță decât la Palatul Victoria, plecând în Dubai, în Turcia, în Italia și, din când în când, cu sorcova, premierul Ponta a simțit că e momentul unui nou concediu de odihnă. De ce are un om cu mintea deja odihnită nevoie de atâta vacanță nu știm, după cum nu știm sigur nici destinația spre care îl vor  purta pașii în această nouă aventură estivală. Ținând cont însă de antecedentele lui Victor Viorel, am alcătuit o listă cu posibilele sale destinații, pe care vă invităm s-o parcurgeți, în rândurile ce urmează.

1 Italia. Premierul a mai fost în această țară, de unde se laudă că erau originari strămoșii săi. De astă dată însă, el ar putea merge nu în nord, unde se află originile familiei Ponte, ci în sud, pentru a afla cum de strămoșul lui, Pinocchio, se descurca așa de bine, deși avea doi genunchi de lemn, nu unul singur, ca el.

2 Grecia. Mare admirator al ruinelor – lucru care se vede din admirația lui pentru Ion Iliescu – Ponta dorește de mult să viziteze această țară. El ar putea afla de la Alexis Tsipras nu cum să-i prostești pe proști să te voteze, că asta știe  deja, ci cum să-i prostești pe deștepții din UE să te gireze, deși ești un demagog fără soluții.

3 Ucraina. Ca să aibă și el o satisfacție, Ponta ar putea merge aici ca să vadă în ce hal a adus țara  vecină și prietenă Revoluția Portocalie. Cu acest prilej, ar putea vizita și fosta centrală de la Cernobîl, pentru a avea confirmarea a ceea ce noi știm deja: că nici măcar la Cernobîl nu există o anomalie mai mare ca Ponta!

4 Siria. Curajos cum îl știm, premierul n-ar avea nicio problemă să  meargă chiar în inima Statului Islamic. Dimpotrivă, ar putea da chiar lecții fundamentaliștilor islamici în materie de terorism. Pentru că, în vreme ce el ține prizonieri 19 milioane de români, de trei ani, și nu dă niciun semn că ar intenționa să-i lase în pace, teroriștii se laudă și când iau ostatic un singur occidental.

5 Spania. Amator de sporturi extreme, Ponta ar dori să facă puțin și pe matadorul. De altfel, după ce a fluturat flamura roșie prin fața a milioane de boi, care l-au votat orbește, să facă același lucru și cu vreo câțiva tauri e floare la ureche.

6 Franța. Aici, premierul își va aduce aminte cu nostalgie de tinerețea petrecută prin canalizarea Parisului și va ciocni o pungă de aurolac cu homleșii cu care împărțea, pe atunci, băncile din Gare du Nord.

7 Botswana. Obișnuit cu munca la negru încă de când era avocatul lui Șova, la Turceni și Rovinari, Ponta ar putea dori să vadă și cum e cu munca la negri. Pentru că și în vacanță el tot numai la poporul lui se gândește, premierul va profita de prilej pentru a negocia cu autoritățile  locale un împrumut în bancnote botswaneze,  pe care le va dărui la întoarcere, cu multă dărnicie, românilor.

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare