HomeActualitateEXCLUSIV! Ce a discutat Papa Benedict cu Dumnezeu înainte...

EXCLUSIV! Ce a discutat Papa Benedict cu Dumnezeu înainte să-și dea demisia

Divizia ezoterica a Academiei Cațavencu a reușit să intre în posesia unei stenograme explozive: discuția dintre Papa Benedict al XVI-lea și Dumnezeu, în urma căreia vicarul lui Hristos și-a dat demisia din funcția de cel mai catolic dintre catolici. Reproducem, în rândurile de mai jos, câteva fragmente ale discuției dintre cei doi.

Papa (pătruns de Duhul Sfânt): In nomine Patris, et Filii, et Spiritūs Sancti! Dumnezeu, ești?

Dumnezeu: Da, Fiule (nu tu, Iisus, vorbeam cu angajatul tău, Papa) sunt aici. Tocmai eram ocupat să mai trimit niște lăcuste și alte molime păgânilor. Te așteptam, știi bine că eu cunosc, de dinainte, tot ce se va întâmpla. Chiar dacă știu ce vrei de la mine, spune-mi, te rog, din nou.

Papa: Sfinte Tată, vreau să-mi dau demisia, sunt prea bătrân și am obosit!

Dumnezeu: Hai, dom’le, lasă prostiile, nu fi mai catolic decât Papa! Benedicte, eu aveam o părere mai bună despre tine, mai ales că ești neamț, om muncitor. Ce naiba, uită-te la liber-cugetătorul ăla de Iliescu, e cu trei ani mai mic decât tine, da’ zbârnâie!

Papa: Dumnezeule, dar de ce îmi vorbești așa?

Dumnezeu: Ai impresia că mă rățoiesc la tine? Să vezi cum făceam cu ăla, cum îl cheamă, Sfinte Petru?

Sfântul Petru: Borgia, Sfinte Tată. Alexandru Borgia. L-ai trimis la rotisor pentru eternitate, în Iad.

Dumnezeu: Daaa, așa e, de la o vârstă începi să mai uiți. Numai belele mi-a adus ăla pe cap! Din cauza lui era să rămânem fără catolici în Europa.

Papa: Părinte, eu tocmai de aceea vreau să plec. Uite, vistieriile Vaticanului sunt goale. Nici nu ne putem compara cu schismaticii din Est. Eu am amărâtul ăla de Papamobil de vreo 20 de ani, pe când PF Daniel se plimbă, în fiecare zi, cu o altă mașină nemțească.

Dumnezeu: Așa este, Benedicte. Uite cum facem: te las să pleci, că-mi ești simpatic, atât mie, cât și lui Iisus și Duhului Sfânt. Arătai ca un scump cu scufia aia pe cap! Și uite, ca să vezi cât de mult te apreciem aici, în Ceruri, o să te lăsăm pe tine să botezi primul extraterestru pe care îl vor descoperi oamenii.

Papa: Îți mulțumesc, Dumnezeu. Aleluia!

 

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare