HomeActualitateEXCLUSIV: Scrisoarea deschisă a liceenilor de la “Bolintineanu” către...

EXCLUSIV: Scrisoarea deschisă a liceenilor de la “Bolintineanu” către premierul Victor Ponta

Scandalul “Şpagă la bac” a continuat ieri cu un nou episod: luarea cu arcanul a junilor liceeni şi transportarea lor la audieri de către procurorii băsişti, udrişti şi funierişti.

A fost nevoie de amestecul hotărât în treburile justiţiei al lui Victor Ponta, această Ană Ipătescu cu ochelari şi cojones, pentru a-i elibera pe tinerii revoluţionari din braţele poterei nemiloase. Entuziasmaţi de gestul haiducesc al premierului, liceenii au ţinut să-şi manifeste mulţumirea, adresându-i acestuia o scrisoare deschisă, pe care o publicăm în exclusivitate.

Domnu priministru Victor Ponta

În primu’ rând, ne e greu să ne esprimăm cu “domnu’” unui meseriaş atât de apropiat de sufletul nostru, fincă simţim că ca tine suntem şi noi, aşa că dăne voe săţ-i spunem, ca la cel mai bun pretenar al nostru: “Băi, coae, eşti tare, să moară mama!” Cea-i făcut tu pentru noi n-o să uităm niciodată, frăţică!

Când a tăbărât garda peste noi, să nam parte, nu mai ştiam unde să mai ascundem mangoţii, iam băgat pe unde am putut, da’ băieţii n-a fost norocoşi ca fetele, aşa că n-a putut săi bage dăcât în chiloţi, unde ia găsit procurori şi nea dat de belea că nea pus să dăm declaraţii şi mulţi dintre noi ştia dăcât să se semneze.

Dar, chiar când credeam că am berbelit-o, că nu mai ie nimic de făcut ş-o să ajungem cu toţii colegi de scăpat săpunul cu idolul nostru, Gigi Becali, pă Jilava, ai apărut tu, Viorele, ca un cavaler din ăla de-am văzut noi în Stăpânul inelelor şi leai făcut varză pă orcile de procurori. Sa văzut, să şti, că ai experienţă cu procurori: aruncă-i peste balustradă pe toţi, dă-i dreacu’!

Mulţi zice că n-aveai dreptul să dai ordine justiţiei. Mă, cum vine asta? Păi la cât am dat noi dreptu’, să na-i tu dreptul săţ-i arăţi muşchii la procurori şi la gabori? Adică noi am dat mia de euro la profi ca să rămânem cu buza umflată, şi futuţi şi cu banii luaţi, şi fără diploma de bac? De ce eşti priministru, nu să dai ordine, ca să meargă treaba bine, pă combinaţie?

Şi, să-mi bag banii pă card şi cardu-n buzunar de nar fi mers treaba brici, dacă nu se amesteca muişti ăştia! Parcă nu mai avea ce să facă, în loc s-o găsească, în pana mea, pe Elodia sau conturile lu’ Ceaşcă, ei face iureş cu noi, ne-a văzut mai cu ciungă-n păr, mai cu pene pe spate? Ai dreacu’ de procurori, băgale-am pământ pă faţă! Crede-ne, Viorele, de nu nea venit să-i înjurăm ieri de toţii morţii lor şi dăcât din respect faţă de domnu Liviu Dragnea, n-am făcuto!

Încă o dată, îţi mulţumim pentru tot ceai făcut pentru noi şi sper să ne ţii partea şi mai încolo, la facultate, la masteraturi sau la doctoraturi. Findcă nu ţiam zis, coae, da visul nostru e să avem toţi doctoratu, ca tine, păi, ce, mamele noastre să nu fie mândre de noi, numa mă-ta? Şi, cu tot respectul, îţi zicem să-ţi păzeşti scaunul, că venim tare din urmă.

Sântem sute de mii care vrem să dovedim că putem să copiem mai bine ca tine, că putem să îmbârligăm pă fraieri mai bine de cum ia-i îmbârligat tu, că suntem mai şmecheri şi mai tari în gură ca tine! Că cum zicea şi profu nostru de filosofie, Socrate: “Vai de dipscipolu care nuşi depăşeşte maestrul!” Maestre Ponta, ţinete bine, noi venim!

Semnează:

Un grup de liiceni de la Lic. Dimitrie Bolimtineanu

Esclusiv online

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare