HomeActualitateEXCLUSIV Vezi aici celelalte modificări penale ale noului Cod...

EXCLUSIV Vezi aici celelalte modificări penale ale noului Cod Penal

Parlamentarii s-au scos de sub incidența Codului Penal. Nemaifiind considerați funcționari publici, ei nu mai pot fi anchetați de DNA pentru luare de mită, trafic de influență sau conflict de interese. Noi am aflat că urmează și alte modificări ale legii penale. Iată celelalte infracțiuni de care nu vor mai fi acuzați parlamentarii:

Furt calificat. Spre deosebire de găinari, parlamentarii chiar au o calificare în acest sens. Iar excelența într-o meserie nu poate fi pedepsită.

Tâlhăria. Unele dintre cele mai apreciate personaje din folclor sunt haiducii, niște tâlhari care luau de la nobilime și dădeau la prostime. Asta face și parlamentarul: ia bani de la românii cu suflet nobil care plătesc impozite și îi dă prostimii din Parlament, Guvern, primării etc.

Abuzul în serviciu. Cel mai stupid articol din Codul Penal. Păi, cum ar putea un parlamentar să comită un abuz în serviciu, în condițiile în care el nu se duce la serviciu?!

Neglijență în serviciu. Aici e cu totul altă situație. Dacă parlamentarul se dovedește suficient de neglijent încât să se rătăcească și să ajungă, din greșeală, la serviciu, merită măcar o mustrare.

Ultraj contra bunelor moravuri. Prea subiectiv. Moravurile sunt doar convenții sociale care se schimbă de la o epocă la alta și sunt diferite de la o zonă geografică la alta. Astfel, dacă un parlamentar din București se îmbată, violează o babă și-și ucide fratele cu sapa, procesul penal se va judeca la Vaslui, unde va primi, probabil, o amendă pentru că umbla pe drumurile publice cu sapa murdară.

Fals intelectual. Un articol de lege ridicol, în condițiile în care conține cuvântul „intelectual”. E drept, un parlamentar poate comite un fals – un cont fals de Facebook, o scutire falsă pentru ora de educație fizică, dar nu-i nimic intelectual în asta. E ca și cum ai spune că Leo de la Strehaia se ocupă cu vânzarea intelectuală de fier vechi.

Favorizarea infractorului. În primul rând, în cazul parlamentarilor, denumirea infracțiunii este profund greșită. În situația lor, denumirea corectă este „cumetrie”. De când e greșit să faci favoruri cumetrilor tăi?

Omor. Potrivit ultimelor modificări ale Codului Penal, un parlamentar nu poate fi acuzat de omor decât dacă infracțiunea s-a întâmplat în timpul orelor de muncă. Și cum aleșii nu se omoară cu munca…

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare