HomeActualitateFacebookul și „decența umană”

Facebookul și „decența umană”

Nu-i așa că-i frumos când se-ntoarce un pic roata și unii învață pe propria piele înțelesurile profunde ale proverbului „Ce ție nu-ți place altuia nu-i face!”? Iată, par iegzample, cazul lui Randi Zuckerberg, sora bossului Facebook, Mark Zuckerberg. Domnișoara în cauză a reușit, chiar de Crăciun, să facă de râs site-ul fratelui ei. Știți cum se laudă Facebook că lucrează încontinuu la păstrarea confidențialității datelor utilizatorilor săi și, cu toate astea, primim tot felul de mailuri și reclame targetate în mod evident după chestii pe care le-am scris pe propriul „wall”? Ei bine, o poză a lui Randi Zuckerberg, care fusese pusă pe Facebook doar pentru prieteni, a ajuns pe Twitter în văzul tuturor, după ce o persoană care nu ar fi trebuit să aibă acces la fotografia cu pricina a dat peste ea și a crezut că-i publică. Ce era-n poza? Păi, după cum puteți vedea, nimic special –  o fotografie făcută în glumă cu o parte din familia Zuckerberg, să nu credeți că era vorba de Mark în chiloți sau ceva de felul ăsta.

Domnișoara Zuckerberg s-a ofuscat tare de tot că și-a văzut viața privată în public și i-a cerut persoanei respective să scoată poza de pe Twitter. Aceasta s-a conformat, dar totul a degenerat într-un mișto general despre Facebook și despre cât de prost sunt implementate setările de confidențialitate dacă nu merge nici măcar pentru familia șefului rețelei de socializare. Deci, un mic dezastru de PR care ar fi fost uitat în trei zile.

Doar că Randi Zuckerberg clar nu prea le are cu vorbele de duh. Altfel, ar fi știut că „prostul care nu-i fudul nu e prost destul!”. Văzând că, fără să vrea, l-a cam făcut de baftă pe frate-său chiar de Crăciun, Randy s-a gândit să revină pe Twitter cu încă un post, în care spunea, cu superioritate, că nu e vorba de setări de confidențialitate, ci de decență umană când distribui poze care nu-s ale tale. Doar că poza părea să fie publică pentru că ori Facebook dăduse o eroare, ori fata nu a fost capabilă să se descurce cu setările neclare ale lui pește prăjit. Internetul a explodat bineînțeles, tone de bloggeri făcând liste cu momentele în care Facebook a arătat că „decența umană” nu e printre valorile companiei. Și nici confidențialitatea. Și sunt mai multe decât credeam. Dacă aveați impresia că Microsoft sau Apple stau prost la capitolul moralitate, să vedeți Facebook! Așa că ceea ce părea o întâmplare amuzantă de Crăciun s-a transformat într-o furtună pentru cartea de fețe a lui Zuckerberg. Nu că vrea să mă dau mare cunoscător într-ale înțelepciunii populare, dar, știți, prostia doare!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare