Fantomele noastre dragi și morții voștri de comuniști

de Spartakus , 08 iunie 2016
Fantomele noastre dragi și morții voștri de comuniști

Spre deosebire de colegul și fostul lui șef, Victor Ponta, renumit în toată galaxia pentru glumele de Dâlga și mârlăniile de cocalar cu doctorat, Liviu Dragnea părea mai diplomat și mai alunecos, părea genul de om care nu-și dezvăluie niciodată adevăratele gânduri, ci mai întâi șade și pe urmă scoate pe gură cuvinte bine pritocite. Și-n general, teleormăneanul, viclean ca țăranii lui Moromete și uns cu toate alifiile mai ceva ca Năstase, n-a călcat pe bec și n-a zis lucruri pe care să le regrete mai târziu. Dar uite că în privința diasporei, tot i-a ieșit porumbelul pe sub mustață, dovadă că pesediștii, ori c-au pierdut, ori c-au câștigat, sunt ca Bourbonii: nu uită nimic și nu-nvață nimic din lecțiile istoriei.

Că jupânii din PSD au o mare boală pe diasporeni e lucru știut: românii care-și rup cocoașa prin Occident, pentru rudele sărace rămase într-o țară și mai săracă bagă de ani buni bețe-n roate Partidului și din cauza lor PSD a pierdut până acum de trei ori prezidențialele, și cu Năstase, și cu Geoană, și cu Ponta. Le-ar fi pierdut și cu Iliescu, dar prin anii 90 FSN/FDSN/PDSR n-apucase încă să vândă România la fiare vechi și românii nu se bejeniseră de foame prin negre străinătățuri.

Dacă Dragnea ar fi avut măcar doi neuroni funcționali sub părul ăla cărunt, ar fi știut că de oricine poate vorbi de rău, numai de diasporeni nu. Având exemplele iluștrilor înaintași, cărora Băsescu și Iohannis le-au luat caimacul din cană cu lingurița diasporei, teleormăneanul ar fi trebuit să tacă inteligent decât să spună o tâmpenie cât el de mare. Or, să-l auzi pe unul ca Dragnea, cel supranumit ”vorbitor în numele morților”, afirmând că votanții români din străinătate sunt ”fantome” pare cel puțin de domeniul suprarealismului. Dar, într-o țară în care votanții autohtoni votează un primar doar dacă e hoț dovedit, în schimb nu votează oameni cinstiți, mai există ceva suprarealist?

Primul mustăcios al Patriei uită că, dacă nu erau diasporenii, să trimită miliarde de euro în țară, economia lui Tăriceanu nu mai duduia, iar mafia lui Năstase și Ponta nu mai avea bani de vile, amante și iachturi, fiindcă ar fi trebuit să bage tot bugetul în pensii și salarii pentru bugetari. Așa, cu banii trimiși de românii din străinătate, ei și-au permis să se lăfăie în pomeni electorale și să cumpere cu mici conștiințe și mai mici. Aflat acum pe cai mari, Dragnea nu pare dispus să învețe din palma luată de Ponta și-i repetă greșeala. După ce li s-au făcut nevestele rămase acasă ”curve”, iar copiii rămași acasă ”golani”, de către alt corifeu pesedist, Ioan Rus, acum, truditorii din diaspora au surpriza să afle că ei sunt, de fapt, niște fantome, care nici n-ar trebui să voteze. În opinia pesediștilor, doar morții lor trebuie să voteze, pentru că aleg pe cine trebuie. Morții lor de comuniști!

Cu regret trebuie să-l informez pe tovarășul Dragnea că tocmai și-a dat foc la valiză. În loc să râdă acum pe sub mustață, văzând România roșie, mai bine s-ar gândi la alegerile parlamentare. E drept, acum PNL și PSD și-au împărțit țara la locale, într-un blat perfect, a cărui bomboană pe colivă a fost măgăria făcută Clotildei Armand, furată la drumul mare. Dar au reușit să facă asta pentru că partidul anti-sistem al lui Nicușor Dan n-a avut candidați decât în București, unde a măturat cu liberalii pe jos. La parlamentare, după ce ”Salvați Bucureștiul” va deveni ”Salvați România”, și lui Dragnea, dar și lui Blaga și distinsei lehuze Ghorghiu s-ar putea să le dispară rânjetul de pe figură, odată cu procentele. Iar hienele din PSD abia atâta așteaptă: să pice masculul alfa ca să-l halească de viu: uitați-vă doar ce-au pățit Năstase și Geoană și o să-mi dați dreptate.

Așa că tovarășu Dragnea, o fi Gabriela Firea ”bună în multe poziții” – cum ai lăudat-o matale aseară, la B1 TV, dar, după tâmpeniile pe care le-ai debitat despre diaspora, mă tem că la toamnă, în PSD, altcineva o să fie pus capră.

 

 

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Mesterul

  05 iulie 2016 22:37

  De ce iti ascunzi numele dupa Spatakus, ca nu ai curajul raspunderi pt. articol nu ? Esti un las care incerci sa manipulezi poporul roman cu mentalitatea ta de stalinist, toti sunt vinovati mai putin Gasca lui Basescu ei nu au furat, sunt total nevinovati pt. dezastrul de 10 ani, cita nerusinare poti avea in cap pt. asemenea articol cu tovarais care totusi au facut ceva pt. tara Intrarea in NATO, pregatirea pt. Intarrea in UE, libera circulatie a celor din Diaspora, refacerea economica dupa dezatrul din 2008-2010 etc Nu iti face griji Spartakus ca Diaspora nu mai vine la vot de fapt nici in 2014 nu a venit a fost manipulare tip securista a celor ca tine.. Pt. finalul articolului nu stiu tu la ce esti bun , dar cred ca tu vei sta capra in toamna la alegeri .

  raspunde comentariului
 • vasile

  11 iunie 2016 13:26

  Cei trei lei penali-model

  raspunde comentariului
 • Florins

  09 iunie 2016 13:01

  SA NU-I MAI VOTEZE NIMENI PE NEMERNICII DIN PNL AFILIATI LA PSD - GRUPARE CRIMINALA MAI BINE CUNOSCUTA CA PRIETENIA CELOR SOLIDARI CU DELINCVENTII. EI CRED CA NE-AU PROSTIT INCA O DATA. SA VEZI CE LE-O TRAGE NICUSOR DAN LA TOAMNA !

  raspunde comentariului
 • Olimpia

  08 iunie 2016 21:49

  un articol perfect!...mamă ce fain mă simt...vă țuc din Caraș unde am un primar penal...că și aici,cei cu un IQ mai răsărit sunt pe alte meleaguri la slugărit.Am rămas o mână de oameni care am votat o echipa tânără,dar diferența de voturi a fost făcută de cei cu socialul,90 țigani.Pe ei i-a amenințat vicele ca le va taia socialul cel care va veni in loc ...și au ieșit tot ei,cei invechiți in rele,acum cica din partea ALDE.Daca urăsc pe cineva mai mult decât pe Iliescu,apăi ala este Tariceanu...așa ca abia aștept sa vina voturile din diaspora sa-i spulbere pe nemernici.Ar mai fi insa o problema...de ce acest Nicușor Dan nu este cunoscut in țară?Pe sate,lumea nu are net,se uită la tv.

  raspunde comentariului
 • Prof.Dan Voiculescu, martir certificat DIE

  08 iunie 2016 16:00

  Dragi Parlamentari, va adresez inca de aici, unde m-a aruncat ilegal tirania justitiei, multumiri colegiale pentru numirea mea in functia de Cenzor al DNA si ICCJ.Va promit, ca asa cum stipuleaza directivele de partid, voi impiedica acte samvolnice de urmarire penala a oamenilor nostrii politici si voi declara o amnistie generala, chiar si pentru hotii de buzunare, ca sa aratam esenta statului democratic, mutilateral dezvoltat.psDa, este adevarat, ca si colegul Putin m-a felicitat deja, ca si pe Dr. Agnea, Dr. Ponta, Ion Cristoiu si Basescu, care a fost chiar decorat in contumacie.

  raspunde comentariului
 • Dr. Agnea catre Dr. Ponta

  08 iunie 2016 15:48

  Astia fac misto de noi, dar le-am tras-o !

  raspunde comentariului
 • PESEDE

  08 iunie 2016 15:45

  Multumim alegatorilor nostrii binecunoscuti pentru sprijinul la descatusarea eroilor partidului nostru din lagarele de tortura ale anticoruptiei. Multumim pentru complicitate si impartasirea acelorasi idealuri cleptomane, ca doar suntem oameni.Ce ramane de la masa, va aruncam voua, ca doar nu o sa ne intoxicam cu resturi bunatate de caini de rasa, tzyganilor!

  raspunde comentariului
 • jules

  08 iunie 2016 13:18

  da , la parlamentare vom vota cu ND .

  raspunde comentariului
+