HomeActualitateFirei i-a fătat mintea și și-a luat postnatal

Firei i-a fătat mintea și și-a luat postnatal

Abia intrase și ea în pâine ca-n brânză și-n copaci ca-n Carpații Orientali, că doamna Firea a și obosit. Păi de, că e os domnesc, sensibilos, dânsa – ca să mă exprim ca la ea, la Bacău, unde până și la rotulă, claviculă și alte organe cu ulă-n coadă tot ”dânsa” – nu e obișnuită cu munca grea. Fiindcă până acum, până să ne-o pună pensionarii primăriță, ce-a făcut Firea? A dat din gură, a dat din mână – ca jurnalistă, desigur, a mai făcut și câțiva pui vii și cam atâta. Așa ceva nu-i greu de făcut. Abia de când s-a văzut însă isprăvniceasă peste Bucale, a dat din greu. Credeți că e de colea să iei vaporașe, bărcuțe, hidrobiciclete, de la o firmă care produce cozonaci, pe urmă să tai o grămadă de pomi și să te juri că nu i-ai tăiat?  A muncit doamna Firea de s-a spetit și acum are nevoie de puțină odihnă, pe principiul ”pauzele lungi și dese, cheia marilor succese”.

Nu cred ce zic unii, că primărița și-a dat seama că au pus toți reflectoarele pe ea și a încercat s-o șteargă pandelește. Femeia asta e atât de ambițioasă și de decisă să ne dea cu flit la toți, că nu s-a născut nici omul și nici opinia care să o sperie sau s-o facă să se oprească din distrugere. Pur și simplu, până acum Firei i-a fătat mintea tot felul de idei crețe, iar acum și-a luat postnatal, să se ocupe în tihnă de ele. După cum și-a început mandatul, soața lui Pandele într-un an va face Bucureștiul de nerecunoscut. Că doar așa a promis și Hitler când a venit la putere: ”În zece ani, nu veți mai recunoaște Germania”. Și într-adevăr, în zece ani țara ajunsese atât de bombardată că nici ăia care-o bombardau nu mai recunoașteau ce să bombardeze. La fel și cu madam Firea: la ce hei-rupism a băgat, în doar câteva zile, o să ajungem să ne rugăm să stea mai mult prin concedii, ca Iohannis, decât să vină la primărie și să defrișeze copaci, să bage vaporașe în loc de tramvaie și să asfalteze parcurile cu ciment și cârciumi.

 

Așa că, în loc să umblați cu petiții pentru demiterea Firei și alte prostii din astea, mai bine haideți să facem o petiție prin care să-i cerem lui Pandele s-o mai priponească pe iubita lui soțioară cu încă unul, doi, trei sau patru copii, ca să fim siguri că vreo două mandate Gabriela, dragostea lui, nu se mai clintește din casă și nu mai nenorocește Bucureștiul. Deci, domnu Pandele, ne mișcăm și noi mai cu talent? 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare