Folclor și precipitații: ”Uite, mamă, vin soldaţii, stăm lejer la inundaţii!”

de Eugen Cismasu , 01 iunie 2021

România e udă fleașcă de câteva zile, iar prognozele nu sunt deloc îmbucurătoare, amenințând în curând să le umfle palul de la paturi gospodinelor naționale și să le ridice pe acoperiș noroiul cu care guvernările mioritice le-au asfaltat drumurile. Vorba lui Cordin, amicul pe creștetul căruia muștele patinează și fără să fie polei: ”Nu era bine când vă scotea Viorica din mocirlă sau când vă plimba Ponta cu bărcile pe stradă. Na, Firea-ți ai dracu, să vă văd acum ce-o să mai votați, când o să vi se cațere reumatismul pe picioare mai ceva ca mucegaiul pe pereți!”.

În ciuda precipitațiilor, însă, băștinașii nu se tem, în special cei din zona Vasluiului, cărora nu le pasă că ar putea să vină viiturile să le ia casele, din simplul motiv că oricum apele nu o să-i găsească acasă, ci prin cârciumi. În timpul ăsta, în mai toate localităţile situate pe cursul Dunării domneşte o efuziune extraordinară. Oamenii şi-au scos lotcile şi bărcile în curte, iar cei mai înstăriţi abia aşteaptă să le arate vecinilor ultimul model de iaht tunat, cu bord de crucişător american şi cârmă de vedetă torpiloare!

Ca să nu-i mai prindă inundaţia descoperiţi, ca în anii trecuţi, cârciumarii şi-au făcut din timp provizii de carcalete – cea mai apreciată băutură în asemenea perioade – şi promit să înece cu spirtoase mai mulţi oameni decât vor îneca apele furioase ale șuvoaielor.

Nici primarii din zonele cu probleme n-au stat cu mâinile în sân: ştiind că vor primi vizita jandarmilor, singurii din toată ţara care se vor lupta cu puhoaiele, edilii au organizat frumoase programe artistice, cu majorete sumar îmbrăcate, care vor scanda: „Uite, mamă, vin soldaţii, stăm lejer la inundaţii!”, în vreme ce taţii, fraţii şi iubiţii lor le vor aplauda vârtos, din birt, între o ţigară şi un pahar cu rachiu.

Majoritatea proprietarilor de localuri au amenajat şi terasele, dotându-le cu scaune înalte, de bar, pentru ca nu cumva clienţii să se ude la başcheţi atunci când vor privi, relaxaţi, eforturile disperate ale jandarmilor de a ţine în frâu viitura.

E clar că, datorită inundaţiilor, vom ajunge şi noi pe Euronews, pe BBC, pe CNN şi de aceea le-am cerut localnicilor să-şi renoveze casele, gardurile şi să-şi scrie pe acoperişuri „Vizitaţi România! Cazare ieftină, pescuit şi activităţi acvatice direct din cameră!”. Fiindcă mă gândesc că, până la urmă, doar acoperişurile o să rămână la suprafaţă şi, când or veni străinii cu elicopterele să filmeze, să vadă şi occidentalii ce condiţii minunate de turism rural le oferim noi”, ne-a declarat primarul unei aşezări din lunca Dunării.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Adrian

  02 mai 2023 11:19

  stiri de cacat de la o publicatie de cacat ce crede ca glumele de la inceputul anilor 90 inca mai merg

  raspunde comentariului
 • Christina Schulz

  03 martie 2022 21:43

  Când l-am găsit pe Dr.Ogaga, aveam o nevoie disperată să-l aduc înapoi pe fostul meu iubit. M-a părăsit pentru o altă femeie. S-a întâmplat atât de repede și nu am avut niciun cuvânt de spus în această situație. M-a părăsit după 3 ani fără nicio explicație. Îl contactez pe Dr.Ogaga prin contactul său și El mi-a spus ce trebuie să fac înainte să mă poată ajuta și am făcut ce mi-a spus, după ce i-am oferit ceea ce și-a dorit, a făcut o vrajă de dragoste pentru a ne ajuta să ne întoarcem împreună. La scurt timp după ce și-a făcut vraja, iubitul meu a început să-mi trimită din nou mesaje și s-a simțit îngrozitor pentru ceea ce m-a supus. A spus că am fost cea mai importantă persoană din viața lui și știe asta acum. Ne-am mutat împreună și el a fost mai deschis față de mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât înainte. De când m-a ajutat dr. Ogaga, partenerul meu este foarte stabil, fidel și mai aproape de mine decât înainte. Recomand cu caldura Dr.Ogaga oricui are nevoie de ajutor. E-mail ogagakuntagmail.com1 Vrăji de dragoste2 Vrăji de dragoste pierdută3 Vrăji de divorț4 Vrăji de căsătorie5 Vraja de legare.6 Vrăji de despărțire7 Alungați un Iubit trecut8. Vrei să fii promovat în biroul tău Vraja de loterie9 vrei să-ți mulțumești iubitulContactați acest om grozav dacă aveți vreo problemă pentru o soluție de durată ogagakuntagmail.com

  raspunde comentariului
+