HomeActualitateFrunză verde de speluncă, uite-l pe Iisus în tufă

Frunză verde de speluncă, uite-l pe Iisus în tufă

Vă scriu acest material emoționat și chinuit. Mă aflu-nghesuit într-un maxi-taxi care duce spre Târgu-Jiu și dorința fierbinte de a ajunge acolo mă face să uit de faptul că șoferul a-nghesuit 60 de oameni în 20 de locuri, în timp ce conduce vorbind la telefon. Vin, Doamne, vin!

Cum ajung la Târgu-Jiu o să mă uit după sutele de mii de pelerini plecați de ieri de peste tot din țară, cu drum spre o bodegă de cartier unde Iisus s-a arătat bețivanilor într-o frunză uscată. Pentru cine nu știe, „nea Ion”, un client la bombei despre care vorbesc, l-a zărit ieri-dimineață, pe când își lua micul dejun de trei halbe, pe Iisus. Din povestirea celui pe care deja pelerinii îl vor canonizat sub numele de Sfântul Nea Ion Dinhalbăvăzătorul, se făcea că era o zi caldă de septembrie și, venit la ceasurile dimineții spre a se bucura de una rece, în timp ce scruta văzduhul captiv în gândurile propriei înțelepciuni, prin fața ochilor l-a văzut pe mântuitor. Era acolo, zâmbindu-i de pe-o frunză uscată de ficus neîngrijit. Nea Ion și-a făcut cruce și-a mai cerut o bere.

Din acel moment, luminați de minunea petrecută-n capul lui nea Ion, toți clienții au început a se-nchina la frunză, a o poza cu telefoanele și a se ruga. Pentru a-nregistra minunea în slovele bisericești, patroana bodegii a comandat, de urgență, un preot, spre a veni și a confirma cele deja întâmplate: Iisus se arată acolo unde berea-i rece și mintea tulbure.

Acum, din înghesuiala maxi-taxiului de Târgu-Jiu, un drum ce pare fără sfârșit, dar fiind sigur o provocare dumnezeiască, vă transmit tuturor să veniți la spelunca Sfântului Nea Ion Dinhalbăvăzătorul spre a pupa frunza și-a cinsti un pahar.

Doamne, mare Ţi-e ghiveciul!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare