Gâdea, o pirandă recidivistă, care-și bagă telespectatorii sub fuste și fuge cu ei

de Spartakus , 12 iulie 2016
Gâdea, o pirandă recidivistă, care-și bagă telespectatorii sub fuste și fuge cu ei

Rămași din cauza caniculei, care aproape că i-a tâmpit de tot, în pană de inspirație, cioclii de serviciu de la Antena 3 n-au mai zis, de vreo trei zile, nimic de Băsescu. Pe căldurile astea m-aș fi așteptat să aud că Băsescu a distrus clima, că a furat ploaia din România și i-a vândut-o ieftin lui Merkel, că acum se odihnește prin cine știe ce insulă exotică, în vreme ce amărăștenii fac saună prin RATB. Dar, cum spuneam, nici vorbă de așa ceva. În schimb, tot de vreo trei zile, Antenele prezintă cu lux de amănunte cazul unei țigănci care, zice Gâdea cu buzele lăcrimânde, ”a furat de foame, pentru că nu mai avea ce să-i pună pe masă fetiței sale”.

Dacă faci parte din categoria, destul de largă, de cetățeni care-și iau știrile numai de la Antena 3, la auzul unei asemenea povești ai plânge non-stop. Ce Cuore? Ce Jean Valjean? Piranda Gheorghița, tati! Dintr-o femeie cinstită, care nu furase niciun ac (că oricum nu știa să coasă), ea a ajuns, din cauza unui sistem profund corupt și nedrept, să ciordească din magazine, ca să nu-i moară copilul de foame. Sfâșietor! – cum ar fi zis domnul acela din Filantropica. Dacă studiem cazul, ne dăm seama că din Filantropica sunt desprinse și aceste scene, în care niște hiene de presă cheamă în platouri un copil cu mama la pușcărie și-l torturează emoțional, pentru ca telespectatorii să verse și ei șapte rânduri de lacrimi și să spună: ”Nenorociți mai sunt și judecătorii ăștia”. Iar, dacă domnul Gâdea, ca într-o doară, mai adăugă și faptul că judecătorii lipsiți de suflet sunt cei care au condamnat-o pe doamna Rarinca, șantajista Liviei Stanciu, succesul e garantat: spălații pe creier care urmăresc Antena 3 ca pe buletinul meteo vor fi încredințați că toate deciziile justiției din România sunt de rahat și că nimeni nu trebuie să aibă încredere în puterea judecătorească.

Dacă prin absurd lobotomizații ăștia ar avea urechi să audă și altceva decât le servește zilnic Antena 3, ar ști că piranda pe care o căinează nu e deloc o mămică disperată de foame, cum o prezintă Răspopitul. Că, dac-ar fi fost disperată de foame, ar fi pus osul la treabă. Am văzut ingineri care spălau veceuri sau dădeau cu mopul și nu se plângeau. În schimb, pentru că pirandelor, în general, munca le pute mai rău ca apa și săpunul, doamna Gheorghița a preferat să fure. Și nu doar o dată, din Sellgros, cum a încercat Gâdea să ne impresioneze. Femeia era recidivistă, luase la rând magazinele, mai furase și din Carrefour, dar fusese reținută, și la câte alte magazine o mai fi fost, dar nu o prinsese nimeni, să fie ea sănătoasă.

La câte fuste avea, îi încăpeau lejer și felul unu, și felul doi, și desert, iar piranda nu uita niciodată de un antreu bine asortat. Și nu vă zic că n-avea deloc gusturi rele: ultima oară când au prins-o bodyguarzii ciordise 5 bucăți de salam de Sibiu, 2 de brânză Butter Cheese, o bucată de mușchi afumat. Auzi, vere, salam de Sibiu și mușchi afumat, da parizeru și osu garf nu vă mai place, r-ați ai draq de șmanglitori? Iar cioripaneza nu fura o bucată de salam, să astâmpere copilei foamea în ziua aia, fura șapte deodată - vezi, tot ca să nu muncească de mai multe ori! I-aș întreba pe pensionarii amărâți care pișă ochii la Antena 3: ei de când nu și-au mai permis să mănânce salam de Sibiu și mușchi afumat?

Bine, acuma o să se mai găsească niște comuniști de cumetrie, gen Ion Iliescu, care să spună că țiganca făcea foarte bine că fura de la imperialiști și de la supermarketurile lor, întrucât asta nu-i afecta cu nimic pe ceilalți cumpărători. Ba s-o credeți voi, băi,  robinhuzilor, că nu-i afecta. Dacă s-ar apuca o mie de pirande să fure zilnic din magazine haleală în valoare de 700 de lei, cât a furat piranda Gheorghița, supermarketurile ar fi nevoite să crească prețurile, și tot fraierii de cumpărători ar plăti mai mult.

Dar să nu vă imaginați că Gâdea și pretenarii lui au făcut acest circ de mila bietei femei. Îl doare la fleașcă pe Gâdea dacă țiganca aia face sau nu pușcărie. În schimb îl doare la buzunar dacă stăpânul lui, Voiculescu, face. Mergând cu jalba-n proțap, la președinte, și cerând grațierea pirandei, Gâdea forțează deschiderea unor uși. Logica anteniștilor e simplă: dacă Iohannis o poate grația pe balaoacheșa Gheorghița, de ce nu l-ar putea grația și pe balaoacheșul Voiculescu? Pentru că, dacă Iohannis o grațiază, înseamnă că justiția a greșit. Și, dacă a greșit, o dată, în cazul pirandei, e limpede că a putut să greșească și și în cazul faraonului Felix. Clar ca vaca!

Dincolo de sofismul ăsta, asistăm la un caz de răpire în masă. Profitând de neatenția lor, pirandul Gâdea tocmai și-a vârât sub fuste câteva sute de mii de naivi și a fugit cu ei, sub pretextul că altfel crăpa de foame. Aștept cu interes următoarea emisiune de la Antena 3, în care bătăușul fugărit Mirci Badea ne va prezenta dramaticul caz al unui alt recidivist, obligat, tot de foame, să-și tâlhărească victimele în lift.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • suflet in suflet

  12 iulie 2016 11:18

  Gadea se hraneste regeste tot din bucati de cascaval furate

  raspunde comentariului
 • goie

  12 iulie 2016 11:01

  Păi săracu' don Voiculescu nu tot dă foame a ciordit la Institutul dă Chimie Alimentară? Ce crede careva că lor nu le e foame? Cea mai distractivă parte a emisiunilor tembele pomenite este după închiderea emisiunii când toți își strâng mâinile și râd cu hohote de ce le-au mai băgat pă gât guguștiucilor.

  raspunde comentariului
+