HomeActualitateGeamănul diabolic al societății civile românești

Geamănul diabolic al societății civile românești

Pesemne există două societăți civile în România: fraierii ăia care o țin langa cu statul de drept și domnia legii, pe de o parte, și băieții deștepți care știu că pot pune mâna pe pârghiile puterii prin șantaj, proteste inventate și activism tip PCR, pe de altă parte. Dacă te uiți în deja vestitul document prezentat de jurnaliștii de la Adevărul, în care liderii USL semnează că sunt de acord, printre altele, cu desființarea CCR, CNSAS, DNA, ANI și, atenție, „etcetera” – adică orice e împotriva intereselor noastre –, vei vedea mai toate ONG-urile de al doilea tip: de la Federația Sindicatelor din Învățământ „Spiru Haret”, a veșnic iritatului Marius Nistor, la Federația pentru Apărarea lui Dan Voiculescu de Abuzurile Statului condusă de Oana Florea, reunite sub această pălărie dubioasă a Consiliului Național al Societății Civile.

Pe lângă prostiile cu DNA, CCR etc., există foarte multe puncte în care ni se bagă pe gât în mai toate instituțiile statului șmecherași de cartier din acest așa-zis CNSC. Iată câteva exemple.

  • „Consiliul de administrație al televiziunii publice să aibă în componență doi reprezentanți ai CNSC.”
  • Asta e mișto: „Asigurarea pârghiilor necesare, în vederea garantării realizării cererilor Societății Civile (cetățenilor) [mega-LOL – n. r.] legitime. Astfel, solicităm ca în fiecare organ sau structură de putere și administrativă (Parlament, Guvern și Agențiile sale, ministere și alte organe ale Administrație Centrale, organele locale ale Puterii și Administrație etc.) să fie incluși 2-3 reprezentanți ai Societății Civile.” Vă dați seama că nu se referă nimeni aici la Cristian Ghinea sau la Alina Mungiu-Pippidi, când se vorbește de „reprezentanți ai Societății Civile”.
  • „Desființarea Grupului de Dialog Social și înlocuirea sa cu un Consiliu Academic Civic Cultural și Spiritual sau CNSC în vederea stimulării contactului și dialogului Puterii cu Societatea.” Jos cu burghezii de Cornea, Magda Cârneci sau Rodica Palade! Să înființăm un consiliu cu cuvinte multe, de al căror sens nu suntem siguri, dar care sună bine împreună!!!

Ca să vadă și cititorul AC cine semnează acest document, pe lângă Ponta, Chițoiu și Ăla Micu’, m-am uitat eu prin el să văd despre cine e vorba. Iată câțiva dintre membrii de vază ai societății civile care vor desființarea statului de drept: Asociația Pro Concordia – Craiova, Alianța pentru Respectarea Democrației „Octavian Paler” (cine?), Asociația Românilor din Olanda, Anghel Cristiana (da, vestita învățătoare care face greva foamei de fiecare dată când îi întârzie un copil la școală), Asociația Club TV 22, Asociația Română Antidrog – Argeș, Fundația „Grigore Vieru” cu sediul în Fort Hamilton – Canada, Asociația Cascadorilor Profesioniști din România (aparent respectarea Constituției… e o cascadorie prea grea pentru ei  – scuze, nu m-am putut abține), Federația Română de Fotbal – Asociația, plus 152.000 de organizații fantomă de revoluționari. Mai rămâneau să semneze Adibax, Mike, Shan-Lian, Panasoanic și alte mărci contrafăcute chinezești și lista ar fi fost completă.

Sincer, cred că șefii USL sunt atât de tembeli, încât nici nu au știut ce semnează. Deși sunt sigur că nu i-ar deranja să elimine CCR, DNA, ANI și alte sule-n coaste de tipul ăsta, sunt de asemenea sigur că n-ar vrea să-și împartă ciolanul cu atât de multe pseudo-ONG-uri. Aveau nevoie de niște fraieri care să iasă în stradă împotriva lui Băsescu și nu i-a durut mâna să dea cu semnătura pentru asta. Ei bine, dragi prieteni, acum o să-i doară curul!

Pentru documentul complet, dați click ! (sursa: adevarul.ro)

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare