HomeActualitateGigi - concept becalian al ființei

Gigi – concept becalian al ființei

După ce a scris în pușcărie "Muntele Athos, patria Ortodoxiei" și volumul în curs de apariție "Becali și Steaua", Gigi Becali a demarat următoarea lucrare ce-i va aduce omagiul criticilor și o reducere a pedepsei: "Becali, Parlamentul Europei și Parlamentul României". Observați că, în trinomul respectiv, Gigi ocupă locul de frunte, așa cum este logic și firesc. Avem informații despre imediat următoarea scriere a filosofului piperean și care se va constitui în opera sa de căpătâi: "Fenomenologia spiritului – atac protestant asupra sfintei noastre ortodoxii". Autorul a lecturat la biblioteca așezământului "Fenomenologia spiritului" a lui Hegel și s-a declarat în total dezacord cu ideile înaintașului neamț. Astfel, Becali pregătește un contraatac dezastruos pentru apărarea hegeliană. Să-l lăsăm însă pe Gigi să puncteze personal cu capul în poarta germanilor:

"Așa nu se mai poate, trebuie puse lucrurile la punct. Îi dau mxxe lu Heghel ăsta și Herdăr cu Cant să se uite, n-am ajuns io, Gigi Beecaaali, să citesc toate panaramele la toate hahalerele. S-o creadă el acolo la el acasă și cu familia lui, vai de capu lui, că înlăturarea dialecticii dintre stăpân și sclav e ultima etapă a istoriei. Stăpânu va fi totdeauna Șefu, iar sclavii să facă bine să stea la locu lor în tribune, că știe Stăpânu care-i cea mai bună tactică de joc. Păi o să las io, Gigi Beeecaaaaaliii, să facă vrun sclav de antrenor jocu pe banii mei?! Las' că scriu io în tratat cum devine treaba, băga-mi-aș dialectica în etapele lu Heghel!"

Gigi se consideră un fan al lui Spengler, cel care prin "Declinul Occidentului" a anunțat emergența culturilor periferice în dauna centrării gândirii occidentale pe un teren cultural propriu; fiind convins că se va manifesta fenomenologic prin momentul anti-raționalist când Dodel Tănase le va da trei boabe nemților în finala Campionatului Mondial, fără ca asta să fie o simulare faustică pe Xbox.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare