HomeActualitateGura păcătoaselor adevăr grăiește

Gura păcătoaselor adevăr grăiește

După ce în urmă cu vreo două zile, fanii lui Dorel Găurel Dragnea strigau, pe la gardul Cotrocenilor, ”Ghinion, vom fi un milion”, aseară nu s-au strâns, acolo, nici măcar o mie de protestatari. Gurile rele susțin că absența masivă a protestatarilor ar fi fost provocată de o neînțelegere, fiindcă, fuduli de ureche, mulți n-au înțeles dacă e vorba de un milion de persoane sau de un milion de persoană. Și, cum pentru o asemenea sumă, asistații social sau bugetarii aduși cu microbuzele de prim Primării nici nu se dau jos din pat, e firesc ca mitingul de ieri să fi fost o fâsâială.

Cătrănite că de ”demonstrația de forță” contra străinilor, soroșiștilor, iohaniștilor și bubulienilor de ziua a opta s-a cam ales praful, în vreme ce Piața Victoriei era plină de ”putori” și ”răgălii” care formau un uriaș tricolor cu trupurile lor, doamna primar Gabriela Firea și doamna ministru a (ne)Muncii, Olguța Vasilescu, s-au răzbunat și ele, pe Facebook, cum au putut. Adică au ciordit o poză de la Floriana Jucan, gurnalista de casă a PSD, care, la rândul ei, a ciordit-o de la fotograf aflat în Piață. Evident, obișnuită cu șparleala încă de când fura ambasadori din patul soțiilor lor, duduia Floriana (a nu se confunda cu Floricica Dansatoarea, care e tot artistă, dar la alt nivel) a luat cu nesimțire poza fotografului Octav Drăgan, n-a dat sursa, în schimb a adăugat pe ea niște cifre și a scris mai jos: ”Protestatarii sunt onești: recunosc învingătorii alegerilor: 45,47 PSD, 20,04 PNL, 8,87 USR”. Vai, duduia Floriana, dar câtă inteligență ai matale! Câtă subtilitate! După gluma că ai fi intelectuală, asta e cea mai tare glumă pe care ai dat-o vreodată!

Ulterior, Gabriela Firea a șters poza, poate nu fiindcă ar fi fost chinuită de remușcări, căci furase munca unui om care înghețase în stradă ca să o facă, ci pentru că îi dădeau pe-afară frigiderele de-atâta carne primită de la internauți. Olguța și Floriana însă n-au șters poza furată, ceea ce înseamnă că ori nu și-au luat suficientă carne la valoarea lor, ori sunt niște nesătule care nu se mai satură odată de adulația macră a bărbaților de pe Internet. Ceea ce nu știu duduile astea pe care, orice s-ar spune, inteligența nu le dă deloc afară din casă, e că vorbele scrise de Floriana s-ar putea să conțină o mare doză de adevăr. Am întâlnit în Piața Victoriei oameni care au votat PSD, pentru că au crezut sincer că PSD va construi spitale, școli, grădinițe, că va face autostrăzi și va încuraja agricultura, iar acești oameni au avut o cruntă dezamăgire văzând că prima grijă a guvernului PSD, odată instalat la putere, a fost să dea legi pentru românii  hoți, nu pentru românii cinstiți.

E puțin probabil ca 45,47% din cei aflați în stradă și marcați ca atare pe trucajul imbecil al Florianei Jucan,  această veritabilă Simone de Budoar a României, să fi votat cu PSD. Dar, chiar și dacă 5% dintre ei au făcut-o, Partidul tovarășului Dragnea are o mare problemă. Niciodată în istoria post-revoluționară un partid n-a cunoscut o cădere mai puternică și mai subită  decât PSD-ul de azi. Nici măcar PDL-ul lui Boc și Udrea, când s-a apucat să taie pensii și salarii. Culmea e că până și sociologii de casă ai PSD, precum acel Pieleapuțeanu sau cum îl cheamă, recunosc această cădere și știu că, dacă o să se mai joace mult cu ordonanța goală pe lângă conștiința sculată a românilor, PSD ar putea fi măturat de un val de furie populară cum numai Ceaușescu a mai cunoscut. Spre a nu se ajunge aici, ar trebui ca dictatorul Dragnea să fie dat jos de propriii lui colegi de partid, iar funcția de președinte al partidului ar trebui preluată de un pesedist mai apropiat de valorile social-democrate, care să lase guvernul să-și facă treabă, nu să dea liber la furat. Până acum însă, nimeni, nici măcar primarul Iașilor, nu pare să conteste fățiș puterea discreționară a lui Dragnea, ceea ce mă face să mă gândesc că fie nu mai există pesediști onești, fie sunt cu toții prea fricoși ca să-i ceară socoteală omului care le îngroapă partidul. Sau, altfel spus, cum identifici cine anume e ticălos din conducerea PSD? Iei unul la întâmplare!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare