HomeActualitateGuvernul va introduce programul „Ia-ţi o rablă!”

Guvernul va introduce programul „Ia-ţi o rablă!”

Nu încape nicio îndoială că, în tot ceea ce face, guvernul de sărăcii şi cinstiţi al lui Victor Ponta se gândeşte la români. E drept, nu la toţi românii, ci la cei care l-au votat şi cred sincer în promisiunile lui, în Zâna Măseluţă şi în Moş Crăciun. De aceea, acţiunile premierului se îndreaptă exclusiv în folosul acestora. Spunea anul trecut Ponta că exploatarea gazelor de şist din Moldova ar fi o crimă împotriva sănătăţii naţiunii române? Spunea! Dar între timp şi-a dat seama că, fără gaze de şist, amărăştenii din această regiune ar fi condamnaţi pe vecie să ardă gazul, şi de unde gaz, când nici măcar Oprişan şi ceilalţi baroni locali nu mai au făsui de dat electoratului, să-i umple maţul?

Spunea anul trecut că guvernul Boc e criminal, fiindcă lasă bolnavii cu bună ştiinţă fără citostatice? Spunea! Acum e drept, i-a lăsat şi el vreo câteva luni să moară cu zile, până să-l tragă presa de urechi, dar de ce n-ar fi făcut-o, când ştie că bieţii oameni, odată răposaţi, tot USL votează, că are Dragnea grijă!

Şi nu tot Pontică spunea anul trecut că o să desfiinţeze altă taxă criminală a guvernului Boc, taxa auto? Spunea! E drept că acum a înfiinţat-o la loc, dar a făcut-o tot în folosul amărăştenilor care l-au votat, fiindcă ei nici nu vor simţi taxa asta, în vreme ce burghejilor care ori au votat alte partide, ori n-au catadicsit să vină la vot taxa le va ieşi pe nas.

România va intra, cu siguranţă, în Cartea Recordurilor, pentru noua taxă de mediu propusă de guvernanţi şi care prevede ca maşinile care poluează cel mai puţin, respectiv cele înzestrate cu Euro 3 şi Euro 4, să fie taxate la sânge, în vreme ce hârburile şi cazanele de pe vremea bunicii, care zici că merg doar cu ulei ars, nu cu benzină, să fie aproape scutite de taxa de mediu.

Logica e simplă, sănătoasă, socialistă: eşti bogat, îţi permiţi o maşină scumpă, cu Euro 4? Ei, atunci o să-ţi permiţi şi o taxă mai mare, dă-te dreacu’ de burghez exploatator, pentru ca posesorii de maşini antice şi de demult, care nu s-ajung sărmanii de la o lună la alta cu şomajul, pensia de handicapat luată pe pile sau alocaţia pentru cei cinşpe puradei din bătătură, să poată plăti o taxă mai mică. Asta da dreptate socială, frăţâcă!

Şi staţi, că n-aţi auzit tot! Fiindcă e totuşi guvern socialist, cabinetul Ponta pare dispus să se milostivească şi de burgheji, dar cu o singură condiţie: să renunţe la maşinile lor scumpe şi să-şi cumpere o rablă. În acest scop, voci bine informate din palatul Victoria ne-au asigurat că guvernul pregăteşte deja un nou proiect revoluţionar, intitulat „Ia-ţi o rablă!”, destinat românilor înstăriţi, care vor lăsa Loganul, Škoda, Fiatul şi alte maşini scumpe, pentru a-şi cumpăra autoturisme de la staţiile de casare.

Practic, toate vehiculele aflate în cimitirele auto şi care aşteaptă să fie concasate şi trimise la topit vor fi eligibile pentru acest proiect. Cu cât rabla va fi mai ponosită, mai ruginită, mai poluantă, cu atât taxa de mediu pe care proprietarul o va plăti pentru ea va fi mai mică!

Totodată, se vor face diferenţieri şi în funcţie de marca maşinii. Pentru Oltcit, de pildă, se va plăti o sumă modestă. Pentru un Trabant, o Lada, o Škoda sau o Dacia 1300 din anii ’80, se va plăti mai puţin, pentru o Dacia 1100 din anii ’70 se va plăti şi mai puţin, iar pentru o Volgă de pe timpul lui Gheorghiu-Dej nu se va mai plăti nimic, chiar şi în cazul în care, fiind prea distrusă ca să mai poată porni singură, ea va circula doar încărcată în căruţă! A, şi încă un lucru, să nu uit: generosul program se va desfăşura sub deviza: „Ponta, chiar şi fără Dej, a băgat taxa-n burgheji!”.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare