Guvernul va trimite combinatelor mari consumatoare de energie echipe de ţigani care să le branşeze direct la stâlp

de Spartakus , 08 iulie 2014
Guvernul va trimite combinatelor mari consumatoare de energie echipe de ţigani care să le branşeze direct la stâlp

După ce anunţase, iniţial, că va oferi marilor consumatori industriali facilităţi la plata energiei electrice, guvernul e pe cale să se răzgândească, în urma protestelor consumatorilor casnici. Aceştia nu înţeleg de ce trebuie ei să plătească 750 de milioane de euro din buzunar pentru ca mamuţi energofagi ca ALRO sau Arcelor-Mittal să aibă lumina mai ieftin.

Dar, inventiv cum îl ştim, cabinetul Ponta ar fi găsit, se pare, deja o soluţie. Potrivit unor surse, în teritoriu ar fi fost deja trimise echipe de ţigani care să branşeze combinatele respective direct la stâlp, în aşa fel încât să nu mai fie nevoie de reduceri la plată. „Am fi apelat la domnul Gigi Becali, pe care toţi îl ştim cât este de generos cu cei care nu-şi plătesc curentul, dar din păcate el este actualmente la închisoare şi nu ne poate ajuta. Aşa că, din lipsa altor soluţii, am recurs la şmecheria cu branşatul direct la stâlp”, a declarat un înalt oficial guvernamental.

Modul în care guvernul a rezolvat problema l-a determinat până şi pe Ion Iliescu să se arate impresionat: „Mă bucur să văd că Ponta a găsit o soluţie win-win. A adus în combinate absolut gratis lampa lui Ilici - cum numeam noi, în tinereţe, curentul electric -, şi a creat şi noi locuri de muncă pentru populaţia romă. Iată deci avantajele social-democraţiei!”.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+