HomeActualitateHai vino iar în Vama noastră mică

Hai vino iar în Vama noastră mică

E ultimul an în care-mi mai spun „e ultimul an când mai merg în Vama Veche“. Cu toate că am auzit că mult așteptata transformare a plajei de la Vadu/Corbu într-o veche și frumoasă Vamă întârzie, ori a-nceput greșit, cu grătare pe plajă, manele-n difuzoarele mașinilor și gunoaie aruncate peste tot.

Dacă-ți puneai mărunțiș la ciorap să petreci o lună-n Vamă, află că o faci degeaba. Băutura-i scumpă ca-n Mamaia și drumul butic – plajă e anevoios printre mașini și motociclete. Strada principală e prea puțin un loc boem ca altădată și mai mult un bazar murdar. Mâncarea-i din ce în ce mai scumpă și așa cum era și normal, calitatea ei a scăzut. Ciorba de șase lei de acum cinci ani era net superioară apei chioare ce se vinde acum cu aproape zece lei.

În Vama Veche nici Chirilă nu mai vine. Cel puțin în ultima piesă, „Perfect fără tine“, spune că merge la mare, dar nu unde. Aveți grijă că are tendința să strice stațiuni și-o să se trezească familiștii și pensionarii din Eforie invadați de trendări și hipsteri. În Vamă mai vine Hrușcă în căutarea lerului pierdut. Și Poliția. Multă poliție peste tot. E clar că-i obiectiv strategic în zonă, iar strategia asta pare să interzică totul.

Hai vino iar în Vama noastră mică

Îți faci vacanța-n Vamă ca să retrăiești libertatea din copilărie? Țeapă! Libertate canci! Vrei să faci amor nebun pe plajă și să simți cum îți intră nisip în fund în timp ce cauți o poziție și confortabilă și decentă? Degeaba te chinui, că imediat ce-ți dai chiloții jos, nici n-apuci să te întrebi dacă ai sau nu căciulițe la tine, o lanternă-ți luminează penisul. Îți vine să-i spui jandarmului că nu-i nevoie, o găsești și singur, dar e clar că el n-a venit acolo să te ghideze pe tine-ntr-un sex perfect. „Ce avem noi aici?“ e prima întrebare, ca mai apoi să încheie cu un „e frumos?“ și o amendă în cazul în care ai ghinion și dai de un jandarm ce n-are fantezie și face sex doar în poziția DREPȚI!

Îți plăcea când te îmbătai și-ți făceai nevoile pe plajă, ca să nu faci fundul mare patronilor de toalete infecte? Nici asta nu se poate. Dacă ai vezica mică îți consumi diurna de tren pe WC-uri. Același jandarm care nu te lasă să iubești nu vrea nici să urinezi. Comportament indecent într-o stațiune plină de copii. De ce sunt ei acolo? Cine știe. Au fost aduși de părinți să vadă bețivi educați.

Bumpți-bumpți

Muzica-i proastă la 90% din localuri și terase, iar la Molotov, pe locul unde în anii trecuți se făcea un superb foc și se asculta în surdină The Doors, anul ăsta au pus muzică adusă dintr-un club de fițe din Mamaia și un jăratec mic în jurul căruia nu puteai să stai din pricina tigăilor muzicale. Nimeni nu mai pasează nimic, noaptea nu mai vezi trupuri goale în mare și bazarul de pe stradă s-a mutat pe plajă. Sute de specii se întrepătrund într-un haos: cocalari, rockări, rockări cocalari, familiști, jandarmi, pensionari, turiști, alți cocalari…

Singurul loc în care mai e liniște și frumos e în colțul nudiștilor. Și spun colț, pentru că acolo au fost împinși de valul de oameni veniți în Vamă pentru distracție ieftină. În curând o să-i vedem pe nudiști înghesuiți pe un prosop, înconjurați de jandarmi.

Publicat în AC, NR. 31

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare