HomeActualitateIliescu, senil: "Cât am aţipit eu în sală, tovarăşului...

Iliescu, senil: “Cât am aţipit eu în sală, tovarăşului Ceauşescu i-a crescut şi mustaţa!”

Aflat în primele rânduri la Congresele PCR şi acum 40 de ani şi acum, Ion Iliescu a fost o prezenţă inedită ieri, printre pesedişti: a fost singurul comunist, dintre cei 4.000 aflaţi în sală, care nu s-a dezis de ideologia lui Marx şi Lenin. Mai mult, bătrâna şandrama stalinistă a cucerit inimile auditoriului, vorbind oamenilor nemuncii de la oraşe şi sate, aduşi cu japca la Congres, despre nobilele idealuri ale comunismului de omenie, orânduire total opusă capitalismului de cumetrie.

Totuşi, pentru că mileniile care au trecut peste el au început să-şi spună cuvântul, Ion Iliescu a avut câteva scăpări de memorie. Astfel, potrivit mai multor pesedişti care l-au auzit sforăind în timpul discursurilor sforăitoare ale colegilor de Partid, fostul preşedinte s-ar fi trezit în mai multe rânduri din somn, începând să scandeze “Ceauşescu-PCR”, “Ceauşescu-Pace” şi “Ceauşescu şi Poporul”, lozinci atât de dragi tinereţii lui revoluţionare. La un moment dat, complet senilizat, Iliescu ar fi pus ochii pe Dragnea, care debita aiureli la tribună şi ar fi avut un şoc: “Vai, cât de mult am dormit! Ia uite, între timp tovarăşului Nicolae Ceauşescu i-a crescut şi mustaţa!”.

În cele din urmă, pesediştii de lângă el l-au calmat şi l-au trimis iar la nani sau la Nina – nu mai contează, deja pentru Iliescu e acelaşi lucru. “A fost un congres extraordinar, ne-a declarat unul dintre pesediştii aflaţi în sală. E foarte bine că domnul Dragnea şi alţi domni, foşti tovarăşi, au condamnat comunismul. Fripturismul să nu-l fi condamnat, că atunci ne-am fi simţit de rahat toţi ăia 4.000 de oameni aflaţi în sală”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare