HomeActualitateIliescu: „E cam departe Kievul, că mă duceam să...

Iliescu: „E cam departe Kievul, că mă duceam să le confisc şi ucrainenilor Revoluţia”

Vestea că la Kiev Revoluţia a învins şi dictatorul a fugit a fost primită diferit pe meridianele planetei. În vreme ce Obama s-a cinstit cu un joint în Biroul Oval, iar Merkel şi-a aruncat cârja în sus de bucurie, Vladimir Putin a împuşcat, de supărare, cei cinci tigri siberieni şi doi urşi polari cărora săptămâna asta, conform scenariului de PR, ar fi trebuit să le salveze, de fapt, viaţa prin respiraţie artificială.

La Bucureşti, Băsescu a fost solidar cu poporul ucrainean care a îngheţat pe Euromaidan şi şi-a turnat un număr dublu de cuburi de gheaţă în pahar, Antonescu s-a interesat dacă nu cumva ucrainenii au nevoie de cineva priceput la Revoluţii ale bunului simţ, în vreme ce Ponta n-a zis nimic pe Facebook, de teamă să nu-i dea Putin „Unfriend”. În fine, cel mai entuziast a fost Ion Iliescu. Bătrânul om politic a declarat că, în alte circumstanţe, până acum era de mult la Kiev, să-i cheme pe revoluţionari să apere televiziunea.

„Ce se întâmplă, e cam departe Kievul, că mă duceam să le confisc şi ucrainenilor Revoluţia, a precizat el. Dar, cum n-am fost nici la Mandela, nici la Sharon, am decis să nu mă duc nici în Ucraina, că şi acolo tot cu morţi s-a lăsat şi mi-e teamă să nu fie ceva contagios. Dacă eram cu douăzeci de ani mai tânăr, sigur mă duceam. Păi n-aţi văzut, ce revoluţie a fost aia, cu doar o sută de morţi? Să fi fost eu acolo, chemam lumea în stradă, chemam armata, chemam Berkutul, chemam Miliţia, chemam cazacii şi îi convingeam să tragă unii în alţii până făceam vreo două mii de morţi, ca-n 89.

Ce credibilitate are noul regim, dacă se sprijină pe numai o sută de cadavre? Eu, care m-am cocoţat pe două mii, în decembrie, şi tot am fost contestat, d-apăi ăştia, cu imperialista de Timoşenko? Oricum, a încheiat Iliescu, mă gândesc serios să-l învăţ şi pe cârlanul Ponta să mai lase naibii furturile intelectuale, că-s mofturi şi să se apuce de furat lucruri serioase, de pildă revoluţii. Că peste cincizeci de ani, parcă văd că ajung şi românii să iasă în stradă şi, presupunând prin absurd că eu o să mor până atunci, cine o să le confişte lor Revoluţia?”

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare