HomeActualitateÎn gaura presei

În gaura presei

*Hotnews ne oferă un reportaj despre „ce nu s-a văzut la mitingul USL de pe National Arena”. Reportajul arată că, dincolo de poleiala şi sclipiciul care l-au făcut, cu siguranţă, pe liderul nord-coreean Kim Jong-un să-şi dea palme de invidie că există unul cu ochi oblici mai adulat decât el, mitingul n-a ieşit chiar ca la carte. Nici nu începuse bine paranghelia, că ziua lui Crin s-a sfârşit prost, în clipa în care un membru oarecare de partid i-a bătut obrazul: „Domnu’ Crinişor, mai vino şi matali pi la muncă, altfel cum vrei s-ajungi preşedinti di ţarî?”. Pinguinii n-au putut fi ţinuţi mult timp locului şi au început să părăsească arena imediat după imn, astfel că atunci când Ponta îşi ţinea discursul, mii de oameni se îndreptau deja spre ieşire, s-ajungă mai repede acasică – bugetari chiulangii, ce pretenţii să ai de la ei? A fost, dacă vreţi, un fel de miting din 21 decembrie al lui Ceaşcă, doar că, de data asta, petardele care au speriat mulţimea n-au fost detonate în public, ci au rămas la tribună, să aplaude. În timp ce unii se tirau, alţii îşi distrugeu pancartele cu care veniseră, încingând un baseball, că doar era stadion sau ce mama naibii acolo? În urma mitingului, stadionul arăta ca după bombardament, o anticipare, zic gurile rele, a felului cum va arăta şi România după câţiva ani de guvernare USL. Şi unde mai pui că ăştia o să dea mai multe goluri decât Marica et comp…

*Dacă vreţi să vă simteţi bine, puteţi citi editorialul lui Petre Calapodescu din Jurnalul naţional. Pe vremuri, când scria la Libertatea, băiatul ăsta mai păstra o umbră de obiectivitate, dar, de când a ieşit din clandestinitate, să zicem aşa, nu-l mai ţine nimeni în frâu şi dă de pământ cu jigodiile pedeliste de nu se văd, ba le mai arde vreo două scatoalce şi lui Merkel, Barroso şi ceilalţi slugoi ai lui Băsescu. „Ce căutaţi, bă, în munţii noştri?”, pare să se întrebe, schimonisit de furie, acest patriot pe fise, pentru care Uniunea Europeană e coşmarul vieţii. Ciutacule, Gâdeo, Badeo, mare noroc aveţi că pe Petrică ăsta nu-l ajută mutra, că dac-ar fi apărut la televizor vă lua fisa de la gură, bă-băieţi!

*Şi tot din Jurnalul naţional aflăm că astăzi Dana Grecu împlineşte frumoasa vârstă de 37 de ani. Îi urăm „La mulţi ani!”, s-o ţină vocea şi să nu-i lipsească niciodată tigaia din studio. Şi nu ne putem abţine să întrebăm, având în vedere că sigur vor fi şi urări mai consistente: Dana, ţi-ai luat şi tu, fetică, un frigider mai încăpător?

*Din Evenimentul zilei aflăm că, deşi multe dintre străzile din Focşani arată ca nişte cratere lunare, lui Marian Oprişan nici nu-i pasă, ci bagă banii în alte chestii. La urma urmei, dacă există proşti care l-au votat, trebuie să existe şi gropi în care ei să dea şi cred că d-aia le lasă omul acolo! Baronul de Vrancea a scos de la buget suma de 240.000 de euroi pentru organizarea „Festivalului Vinului”, o sindrofie la care miticii din judeţ vor băga la maţ, pe lângă rodul viţei, şi niscaiva mici sau cârnăciori, să meargă udătura. Suma imensă e justificată de Oprişan prin faptul că e o ediţie aniversară, cea cu numărul 20, deci sărbătoarea va fi prelungită cu o zi. Mareane, tată, mai bine mai făceai un efort şi-o prelungeai până prin decembrie, că altfel mi-e că ţi se trezesc vrâncenii din beţie şi nu te mai votează!

* Adevărul are o exclusivitate de zile mari sau, mai bine spus, de nopţi mari: după meciul cu România, Van Persie şi ceilalţi zmei portocalii au fost întreţinuţi în club de o echipă întreagă de folcloriste, dornice să le arate că frumuseţea patriei noastre vine din interior. Spre dimineaţă, băieţii au plecat la hotel, fiind urmaţi de o escadrilă de paraşute care au aterizat la Hilton cu viteza sunetului şi au făcut nebunii cu fotbaliştii. Cică printre fetele din club s-ar fi aflat şi celebra Sânziana Buruiană, căreia chelnerul Luţu, aflat în preajma lui Mutu, i-ar fi spus că un fotbalist batav a pus deja ochii pe ea şi ar vrea să pună şi alte organe de simţ. Ce vreţi, mă, olandezi stricaţi: noi le dăm cele mai bunese românce şi ei tot după ierburi se uită!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare