HomeActualitateÎn România două lucruri sunt infinite: coloana lui Brâncuși...

În România două lucruri sunt infinite: coloana lui Brâncuși și prostia lui Ponta

Tocmai când credeam că în materie de prostie electorală nimeni nu o poate depăși pe doamna Gorghiu, care ieșise la ”Primiți cu Alinuța”, momind prichindeii s-o lase în casă, în clipul cu „măi, copii cucuieți, ușa blondei descuieți”, iaca vine și Ponta din spate, pe turnantă, cu un clip și mai acătării. Amintindu-și că în Gorj a dat unele dintre cele mai mari și mai frumoase tunuri din carieră, plagiatorul a ținut să facă iar o glumiță de șantier la Târgu Jiu, acolo unde Partidul l-a pus pe primul loc pe liste, după ce i-a dat derogare la ciordit. Așa că mitomanul s-a înțolit frumos, cu cravată, cămașă albă și pulovăr albastru, și-a pus ochelarii ăia buni și, după ce cameramanul i-a zis ”Merge banda!”, a început să debiteze prostii: ”Domnule președinte Iohannis, mă aflu la cea mai nouă atracție turistică din Târgu Jiu, scaunul pe care dumneavoastră ați stat. Și vreau să vă rog să învățați, să înțelegeți că pe Masa Tăcerii nu se mănâncă nici măcar salam săsesc, Poarta Sărutului nu se închide și pe Coloana Infinită nu se atârnă rufe la uscat. Dacă o să învățați mai mult despre România, sunt convins că o să ne respectați mai mult. În calitate de cetățean și de deputat de Gorj, vă mulțumesc pentru reclamă pe care ați făcut-o, dar aș vrea să ne respectați mai mult”.

La doi ani de când a luat bătaia vieții de la vlăjganul bleg al clasei politice, elevul-copiator Ponta dovedește că n-a învățat nimic din lecția asta. Prost și fudul a fost atunci, prost și fudul e și acum. N-a învățat să nu mai facă pe românul mândru și ortodox, care cere altuia să-l stimeze, deși el n-a stimat în viața lui pe nimeni, de la președintele care l-a pus în funcție până la diasporenii pe care i-a batjocorit, rânjindu-le în față că dreptul la vot e o lozincă, iar el cu lozincile se șterge la cur. Pentru că pe plan intelectual n-a produs nimic din capul lui în ultimul sfert de veac, Ponta continuă să se asocieze cu realizările altora. Ieri se împăuna cu doctoratul scris de alții, astăzi se umflă în pene lângă sculpturile lui Brâncuși. Dar lângă un spital, lângă o școală, lângă o autostradă nescufundată, de ce nu te filmezi, băi, Viorele? Pentru că n-ai făcut nimic din toate astea cât ai fost premier și acum te pitești după Poarta Sărutului? Vrei să-l mânjești și pe Brâncuși, nu ți-e de ajuns câte simboluri ai murdărit până acum? Și, dacă tot de lauzi că ești așa mare patriot și iubitor de Brâncuși, ia zi, ai dat și tu vreun ban pentru ”Cumințenia Pământului”? Sau nu-ți place cum se numește, și ai fi dat doar i-ar fi spus Brâncuși ”Mințenia pământului” și ți-ar fi  dedicat-o? Păi ori suntem mândri că suntem români, ori nu mai suntem, băi, albanezule!

Când te uiți la păluga asta rânjită lângă Masa Tăcerii, când o auzi ce lucruri puerile debitează, mai că-ți vine să te freci la ochi și să te întrebi: infantilul ăsta a condus o țară? Ne-am lăsat conduși de plăvanul ăsta cu minte de copil de grădi? Gluma lui cu salamul săsesc e undeva la nivel de școală ajutătoare, dar atâta poate, să asocieze un președinte de etnie germană cu salamul săsesc. Probabil că, dacă s-ar fi pozat Iliescu la Masa Tăcerii, Ponta ar fi venit cu crod de mușchi țigănesc, dacă s-ar fi pozat Marko Bela ar fi venit cu oala cu gulaș, iar, dacă s-ar fi pozat Clotilde Armand, ar fi adus o strachină cu ratatouille. Atâta îl duce pe el capul, ce să-i ceri? Și tot n-am înțeles partea cu Coloana Infinită. Nu vorbesc neapărat de faptul că niciodată Brâncuși nu și-a numit coloana ”infinită”, ci ”a recunoștinței fără sfârșit”, ci de cum se agață rufe pe ea. Bă-băiatule, bă, Viorele, pe tine te punea mămica să întinzi rufe pe stâlpii de telegraf, bolovane? Acasă, la Daciana, n-aveți și voi culme, întinzi rufele pe antenă, unde le-ntinzi? Că rufele se pun pe o culme orizontală, prostane, nu pe o coloană verticală. Așa că din două una: ori ești fraier, ori ești fraier.

Și iar vii, băi, Ponto, cu fazele astea cu ”dacă o să învățați mai mult despre România”? Iar te iei de ăla că e neamț, iar tu ești român get-beget, de la străbunicii italo-albanezi și până azi? Nu ți-a ajuns că din cauza acestei prostii naționaliste ai pierdut alegerile? Chiar n-ai învățat nimic? Și tu vorbești de respect, care ți-ai bătut joc de o diasporă întreagă, punând-o la cozi mai ceva ca pe timpul lui Ceașcă?

Dincolo de penibilul ei, ieșirea lui Ponta ar trebui să ne atragă totuși atenția pentru că e un semnal. După un an de zile cât a stat, mic, umil și cu ochelarii plini de flegme, Dottore ridică iar  capul și-și arată colții. Evident, are încă mulți susținători, care văd în el o victimă a conspirației iohannist-soroșiste. Chiar și în PSD sunt mulți care regretă glumițele lui Ponta și-l detestă pe mofluzul Dragnea. Iar Ponta tocmai de aceea a scos capul acum. De ieșit deputat, sigur iese, pentru că în Gorj sunt îndeplinite cele două condiții-cheie ale succesului PSD: sunt și mulți proști, și mulți morți. Dar, dacă PSD nu ia 50%, iar Iohannis face guvern tot cu Cioloș, în Partid o să iasă o încăierare pe cinste între ciracii lui Dragnea și ciracii lui Ponta. Și dacă s-ar întoarce Brâncuși și i-ar vedea pe pesediști cum se încaieră, probabil că ar spune: ”V-am lăsat săraci și proști, vă găsesc bogați, dar și mai proști!”

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare