HomeActualitateÎnalt Prea Securistul Pimen al Rădăuților și Sucevei

Înalt Prea Securistul Pimen al Rădăuților și Sucevei

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, așa cum scrie la cartea lor de căpătâi, că ÎPS Pimen a dat cu subsemnatul la Securitate, sub numele de „Sidorovici”, ca mai apoi să treacă la unul mai ușor de memorat, „Petru”. Conform magistraților instanței supreme, decizia este definitivă și nici un al doilea botez ori o altă Catedrală a Mântuirii Neamului, ridicată din banii de buzunar ai lui Pimen, nu va schimba această hotărâre. Până la Judecata de Apoi, când Dumnezeu va pune-n balanță zilele de post ținute de ÎPS și dosarele trimise securiștilor, Pimen va trebuie să suporte acest deznodământ cu nefericirea că lumea i se va destăinui cu teamă la spovedanie.

Conform deciziei CNSAS, în aproximativ patru ani, cât a avut contract de colaborare cu Securitatea, Pimen a raportat despre turiștii care veneau la Mânăstirea Putna, colegii de sutană și călătoriile prin SUA și Israel. A fost „concediat” după ce s-a descoperit că la întoarcerea din SUA avea hamburgeri, discuri cu The Beatles și un Cadillac, toate ascunse sub sutană.

Auzind de acest deznodământ, mai mulți credincioși au plecat spre Suceava. Se anunță una dintre cele mai mari manifestări de acest gen, credincioșii fiind nerăbdători să pupe Sfintele Dosare ale ÎPS Pimen, cu speranța că orice-i scris despre ei va rămâne în istorie.

Dumnzeu a dat, Pimen a turnat. Amin!

 

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare