Îndrăznește și tu să votezi, că și ei au tupeu să candideze!

de Spartakus , 04 decembrie 2016
Îndrăznește și tu să votezi, că și ei au tupeu să candideze!

De la Loviluția care l-a scos pe tușă pe apărătorul prazului oltenesc de la FC Scornicești și a introdus în marele meci politic o grămadă de vârfuri de atac la buzunarele noastre, fiecare campanie electorală a stat sub o anumită deviză. Mai întâi a fost sloganul ”Nu ne vindem țara” și nu ne-am vândut-o lui Rațiu&Câmpeanu, pe urmă a venit „Votăm schimbarea” și schimbare am votat până a ieșit apă din piatră seacă și geologul Milică în șuturi de la Cotroceni. Pe urmă era să votăm ”Jos Mafia, Sus Patria!”, slogan urmat de un frumos program de execuții artistice, cu mitraliera, pe stadion, dar noroc că am ales tot ”consensul” lui Ilici. A venit la rând ”Arde-i pe corupți” și adevărul e că Băsescu i-a ars așa de tare că acum toți oamenii lui, inclusiv duduia blondă care i-a fost ca o mână dreaptă în ultimii ani, au ajuns sau riscă să ajungă la bulău. La ultimele alegeri, am avut de ales între ”Tace și face” și ”Mândri că suntem români”. Am ales prima variantă, deși știam foarte bine că în afară de rahat praf, Santa Klaus al nostru nu prea era în stare să facă multe lucruri.

Acum, partidele încearcă să ne ia ochii din nou. Și, ca să nu riște să vină cu un slogan nepotrivit, parcă s-au vorbit toate să meargă pe aceeași idee: îndrăzneala. Oriunde te uiți vezi afișe cu ”îndrăznește!”. Numai partidul diferă, îndemnul e la fel. PSD, de pildă, ne propune: ”Îndrăznește să crezi în România”. Măi dragi tovarăși și naș Dragneo, eu aș îndrăzni să cred, dar parcă mie așa, puțină jenă… Mi-e jenă când mă gândesc că, dacă pesedeii vin iar la putere România o să arate ca un Teleorman ceva mai lărgit. Iar Teleormanul, în care a îndrăznit Liviu Dragnea să creadă ani de zile, n-o duce chiar pe roze. La capitolul investiții e pe locul 36 din 40 de județe, cu un total de 62 de milioane de euro pe an. La șomaj ocupă cu mândrie, așa cum stă bine unor români verzi, locul întâi pe România, cu o rată dublă (10%) decât media pe țară. La fel de înfloritoare e situația și din punctul de vedere al depopulării: dacă migrația teleormănenilor spre alte zone va continua, în curând în Sahara o să fie densitate maximă pe lângă Teleorman. Nu mai vorbim de turiștii străini. În ciuda numeroaselor obiective turistice, de la conacul lui Dragnea la bombonicile din județ, străinezii nu prea se aventurează aici: Teleorman e pe ultimul loc în România la sosiri turiști străini, poate și pentru că domnii occidentali preferă să vâneze ei lei prin Africa, decât să-i vâneze unul ca Dragnea pe ei de lei. În vreme ce România a avut, în 2015, o creștere de 3,7%, Teleormanul a avut o scădere de 2,1%. A scăzut tot: producția industriașă cu 17%, exporturile cu 20%. Singurul lucru care a crescut a fost, probabil, setea locuitorilor, care după abstinența impusă de guvernul tehnocrat abia așteaptă să le mărească guvernul PSD pomenile electorale, să mai dea și ei niște alocații pe gât. Așa că, măi dragă Liviule, într-o Românie făcută de tălică, după chipul și asemănarea Teleormanului, chiar n-am niciun motiv să îndrăznesc să cred.

Ca să fie mai cu moț și să demonstreze că au învățat și ei ceva de la guvernarea Ponta – adică să plagieze, liberalii vin cu o propunere și mai boacănă. La sloganul „Îndrăznește să crezi în România” ei au adăugat un fel de post-scriptum, ca să facă alegătorii diferența: ”Îndrăznește să crezi în România condusă de oameni cinstiți”. Alo, domnii de la Peneleu, care ziceați că sunt oamenii ăia cinstiți – nu Cioloș, că el nu candidează, ci doar îl țineți în geam cum o ținea Bulă pe mă-sa mare, să-i încaseze pensia? Păi unul cred că ar fi chiar șeful de campanie al partidului, primarul arădean Gheorghe Falcă, zis ”Finul” sau ”Ginerică” – de la cele două calități de bază care l-au consacrat în elita politică: de fin al lui Băsescu și de ginere al simpaticului domn Seculici, devenit, după Revoluție, mare om de afaceri, evident, doar ”prin noi înșine” cum le place liberalilor să spună. Sau poate doamna Cherecheș, zisă ”Mămica”, care, pentru că odrasla sa, primarul de Baia Mare nu prea poate candida, din cauză de vizite dese la bulău, s-a gândit să ocupe ea locul acestuia, din partea marii famiglii liberale, motiv pentru care nu ne îndoim că va cinsti masa și pe nășica Gorghiu cu cât se cuvine. Ori cine știe, poate domnul Teodor Atanasiu, zis și ”Eminența Cenușie”, liberalul pro-european care acum câțiva ani propunea retragerea trupelor românești din Irak. Pe atunci, domnul Atanasiu era mare și tare prin Alba. Acuma, ca un veritabil aparatcik prins cu mâna-n oala cu borș, Partidul nu-l mai bagă la înaintare la Alba, că s-au prins celovecii de acolo cine e, ci-l pun pe listă la Buzău, unde n-a auzit nimeni de el. La fel, și doamna Gorghiu: nu vine să candideze în București, orașul unde oamenii sunt mai mondeni, au auzit și ei de un Mihai Voicu, de un Bogdan Olteanu, ci pleacă taman la Timiș, profitând de faptul că bănățenii sunt oameni serioși și nu citesc cancan-uri cu blonde ambițioase, decise, pentru a face carieră, să ardă rapid etapele și… mă rog, ce-or mai arde ele pe acolo.

În fine, și ALDE, partidul domnului Tăriceanu, ne îndeamnă ”Îndrăznește să crezi mai mult!”. La început nu am știut de ce vor ei să cred mai mult, pe urmă am parcurs listele electorale, am văzut candidații și m-am lămurit: păi  dacă domnii și doamnele puse de ALDE pe listă și care sunt în majoritate, nu doar pușcăriabili, ci strigător la cer de penali, îndrăznesc să ceară mai mult, adică încă un mandat în Parlament, normal că îndeamnă alegătorii să îndrăznească și ei. De altfel, exemplul cel mai concludent este chiar șeful Partidului. N-a îndrăznit domnul Tăriceanu să sfideze o mie de oameni, ca să-și scoată carnetul de motociclist peste rând? N-a îndrăznit el să se bată pe burtă cu SOV și – zice Vântu, iar noi n-avem motive să îl contrazicem – să-l tapeze de un milion de coco pe controversatul om de afaceri? N-a îndrăznit el să schimbe nevestele mai des ca discul de ambreiaj, deși multe stăteau foarte bine cu kilometrajul? Deși, eu știu… cinci neveste e cam mult, n-aș îndrăzni și pe voi nu v-aș sfătui să îndrăzniți cu Tăriceanu.

Ceea ce vă pot însă recomanda este să îndrăzniți să veniți la vot și să nu votați cu niciunul dintre ăștia. Votați și cu Uniunea Tătarilor de Ziua a Noua, și cu Partidului Romulanilor Liberi, și cu Partidul Pescarilor cu Bască, dar numai cu ăștia nu! Însă de dus la vot, duceți-vă, să le stricați planurile. Că, dacă se vor duce doar miticii, doreii și cretineii, hoțomanii care vă bagă vorbe frumoase cu ”încrederea” vor îndrăzni să vă fure, încă patru ani, și mai mult.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

  • Obraznicia pamantului.Minciuna pamantului

    08 decembrie 2016 21:42

    În dosarul aflat la Tribunalul Bucureti, producătorul de alcool Petru Bolfă general de securiate prieten si partener de afaceri cu Ciolos, Johannis, Drahnea si Ponta este judecat pentru decesul a peste 3000 de bihoreni. 430 de persoane s-au constituit parte vătămată, iar 2100 au calitatea de parte civilă. În această vreme, el a săvârit i alte fapte penale pentru care a fost introdus din nou în arest preventiv. În prezent, este în arest la domiciliu intr-o vila cu 4 etaje si 60 de camere si piscina Olimpica si o gradina de lux de 2ha cu fantana arteziana si un garaj pe 8 nivele cu 160 de masini de lux colectie Lamborgini,Ferrari,Roisroic,Buggati,Formula unul, si limuzine prezidetiale, vila estimata la 140 milioane euro. Urmand ca instanta din romania sa-i gratieze.Peste 3000 de bihoreni mureau în primele patru luni ale lui 2013, iar mai mult mii aveau să fie salvai în ultima clipă. Autorităile au intrat în alertă. Toți consumaseră alcool chiar dacă pe etichetă scria că e medicinal și a început căutarea sursei de otravă.Directorul Direciei de Sănătate Publică Bihor, Daniela Rahotă, declara că la sfâritul lunii aprilie 2013 era în localitatea Alparea, anchetând cauzele morii i intoxicării acelor oameni. La locuina unei femei decedate, a descoperit spirt Mona, spirt Asistent, vodcă Regiana, dar i o sticlă cu Alcofarm. Am zis să iau i flaconul de Alcofarm, care se vinde oriunde, la orice ABC, ca i loiune pentru îngrijirea epidermei i are rol antiseptic, i l-am trimis la analiză, în Cluj, povestea Rahotă, potrivit bihor.ro.60.000 grame de alcool metilic pe hectolitruÎn scurt timp, Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj a informat DSP Bihor că a evideniat la analiza produsului Alcofarm produs de SC PET Ady Trading SRL, Năsăud, judeul Bistria-Năsăud, o concentraie a alcoolului metilic de peste 60.000 grame pe hectolitru. Direcia de Sănătate Bihor a dispus din nou controale la distribuitori, iar procurorii bihoreni au continuat ancheta pe noua pistă. Prin intermediul Sistemului Rapid de Alertă pe Non-Aliment RAPEX au fost sesizate i celelate direcii de sănătate publică judeene. Primarii i preoii bihoreni au anunat oamenii din localităile lor să nu mai consume Alcofarm.Pe etichetă, 35 concentraie de alcool etilicS-a stabilit că Alcofarm era produs în fabrica de alcool SC PetAdy Trading SRL din Năsăud, care era deinută de Petru Bolfă i avea o concentraie de alcool metilic de 60.000. Produsul uciga a fost comercializat în trei depozite care au distribuit peste 2.500 de flacoane în Bihor. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureti. Acetia au descoperit că iordanianul Enizan Moh

    raspunde comentariului
+