HomeActualitateInfractorii vor fi ținuți în arest la domiciliul vecinilor

Infractorii vor fi ținuți în arest la domiciliul vecinilor

Dornici să-și scape cu orice preț pielea, politicienii corupți au decis, în marea lor mărinimie ca, pe lângă colegii aflați după gratii, să-i facă scăpați și pe criminali, pedofili, tâlhari, găinari etc. Ar fi eliberat, probabil, chiar și teroriști Al Qaeda, dar România-i țară săracă, nu-și poate permite așa ceva. La ora când citiți aceste rânduri, primii scăpați cu ”decretu” au părăsit deja închisorile, așa că mare atenție în ce tramvai vă urcați.

Alții, mai puțin norocoși, s-au ales cu arest la domiciliu, dar, fiindcă legea e ambiguă, au apărut deja primele probleme. De pildă, aseară un proaspăt eliberat, recidivist cu șapte condamnări pentru furt, a fost surprins de un vecin în timp ce-i cotrobăia prin frigider. Omul a chemat imediat poliția, dar recidivistul a declarat, în timp ce mânca, tacticos, direct din oala de ciorbă, cu polonicul, că el n-are nicio vină: ”Legea spune de arest la domiciliu, dar nu precizează și al cui domiciliu. Sunt eu de vină că nu specifică? Și apoi, eu am o garsonieră cu igrasie pe pereți, sunt debranșat de la căldură, lumină și gaze, deci ce rost avea să merg acasă, când vecinul are apartament cu trei camere, căldurică, mâncărică, mai are și o plasmă de neam prost în sufragerie, iar el oricum vine la 7 seara de la muncă. Nu-i păcat să stea toate astea nefolosite?”.

Și în cazul unui alt găinar, Viorel Motoi, zis Gongoi, președintele Tribunalului Romilor din București, colegii lui albi din completul de trei au decis arestul la domiciliu. Gongoi, care este fiul celebrei Mama Omida și soțul la fel de celebrei Vitrina, fusese închis în urmă cu trei luni pentru șantaj și tăinuire, dar magistraților li s-a făcut milă de el, că stătuse destul la răcoare. Prin urmare, l-au trimis să mai stea și la căldură, în viluța dobândită prin harul de prezicătoare a prostiei omenești de mama omidă. Deocamdată, singurul inconvenient al arestului la domiciliu este lipsa brățărilor electronice, menite să semnaleze poliției pe unde bântuie infractorul. Ca atare, polițiștii vor fi obligați să facă dese vizite inopinate, la locuințele celor arestați.

Domnul Gongoi are însă o soluție: ”Eu mă cunosc cu polițiștii și știu că și ei sunt oameni, au și ei griji, n-o să stea toată ziua cu ochii pe mine. Și chiar nu vreau să-i pun pe drumuri, să vină mereu la mine acasă și să mai consume și benzina statului. Așa că m-am gândit, împreună cu ceilalți magistrați din Tribunalul Romilor, că nu trebuie să purtăm noi brățări, că am purtat destul, ducă-se pe pustii, ci polițiștii. O să oferim la fiecare polițist o brățară, dar nu electronică, fiindcă nu știm noi d-astea, ci de aur curat. Un kilogram bucata, 24 de carate, curat ca lacrima. Bine, vorba vine curat ca lacrima, dar până o să-și dea seama fraierii că brățările coclesc, eu sunt deja fugit în Spania!”.

 Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare