Întoarcerea șobolanilor roșii

de Spartakus , 02 iunie 2016
Întoarcerea șobolanilor roșii

Nu s-a împlinit încă anul de când șobolanii roșii părăseau corabia în flăcări, după dezastrul ”Colectiv” și iată-i acum adunându-se iar ca să pună stăpânire pe ea. I-am crezut dispăruți pentru totdeauna din viețile noastre, dar se pare că nu doar pisicile, ci și șobolanii au nouă vieți și noi n-am reușit să le curmăm atunci decât una. Astăzi, șobolanii s-au întors, mai lacomi, mai flămânzi, mai nesățioși. Îi vedeți peste tot, chițăie în așteptare pe la televiziuni și pe Facebook, vorbind despre revenirea la hambarul guvernării. În față sunt mickey moușii, tăricenii și șoarecii de câmp din Teleorman, dar în spatele lor, în umbră, deși guzganul rozaliu Hrebenciuc s-a retras la vizuină, stă marele rozător cenușiu Iliescu, cel care ne-a ros tuturor atâția ani din viață.

Toți chițcanii ăștia așteaptă acum rezultatele alegerilor ca să dea năvală la bucate. Rezultat care nu poate fi decât unul, după rușinosul blat la care frații de sânge ai șobolanilor roșii, popândăii peneliști, au achiesat: o Românie roșie, din nou. Pentru ei, explozia de furie populară din noiembrie anul trecut n-a însemnat mare lucru. Au tremurat puțin, de spaimă că vor fi prinși cu toții la cash-caval, dar acum frica le-a trecut și atacă din nou. E firesc ca un guvern cu miniștri ca Raluca Prună la Justiție și Vlad Voiculescu la Sănătate, să le stârnească acestor rozătoare coșmaruri și de aceea vor să-l anihileze. Planul lor e simplu: să sară asupra guvernului, acolo unde le place guzganilor să sară, apud CTP, și să-l castreze. Pentru ca guvernul Cioloș să nu mai poată lua, până în toamnă, când PSD așteaptă să revină la guvernare, nicio măsură anti-corupție. Să nu mai poată prinde niciun șobolan gras în capcana DNA.

Ceea ce uită șobolanii roșii sau nu vor să ia în seamă e faptul că drama ”Colectiv” a creat un precedent: oamenii și-au dat seama că oricât de îndrăznețe și de lacome ar fi rozătoarele, strada are suficientă putere pentru a le veni de hac. Așa că degeaba chițăie de bucurie Ponta, Tăriceanu, Dragnea și ceilalți șobolani roșii: chiar dacă n-au studii în deratizare, fiindcă au învățat medicina, cibernetica, ingineria sau dreptul, tinerii vor ști să-i alunge din nou, împiedicând ciuma roșie să mai cuprindă vreodată România.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • REX

  19 iunie 2016 22:59

  Articolul e bun ....dai o dovada clasica de manipulare securista .....ca sa poata fura ei ...striga uite hotii la altii....PSD = fosta securitate = cancer social romanesc=tradatori de tara asa cum sunt de altfel si cei care ii voteaza fosti hoti si informatori ai securitatii care si-ar fi vandut copii la securitate ca sa le fie lor bine

  raspunde comentariului
 • Mihai

  03 iunie 2016 10:04

  mori de ciuda nu? Nu a iesit foarte bine diversiunea de dupa Colectiv. Bine a zis Base, ziaristi tonomate

  raspunde comentariului
  • REX

   19 iunie 2016 23:01

   Mihai temete de judecata Domnului, acolo au murit oameni, nu e bine sa glumesti cu asta ...ca nu stii cum iti plateste Dumnezeu !!!

   raspunde comentariului
 • Nick29

  02 iunie 2016 13:29

  Partea cea mai dezastroasa este ca sobolanii rosii s-au inserat in mentalul celor mai multi dintre romani. Perioada comunista, care timp de 70 ani a inoculat in mintea romanilor ideea de TATUC - partidul TATUC - isi spune in continuare cuvantul.De aceasta boala s-au molipsit, din pacate, si generatia tanara - sau cea mai mare parte din aceasta.Personal, la varsta pe care o am, nu mai am sperante ca se va mai petrece o minune in evolutia Romaniei.Numai arderea din temelii a unui spital infestat a se citi Romania mai poate conduce la un reviriment gen Pasarea Pheonix.

  raspunde comentariului
+