Ion Iliescu: ”Dacă dădeam eu lovitura de stat, Erdogan era de trei zile la Ghencea!”

de Spartakus , 19 iulie 2016
Ion Iliescu, un expert în Loviluții

După zăpezi, iaurt, roșii de grădină și crenvurști ca la defilarea de 23 august, se pare că nici loviturile de stat nu mai sunt ce erau odată. Aceasta este și părerea fostului președinte al României, domnul Ion Iliescu, care, aflat la odihnă temporară (că la aia veșnică n-o să se afle niciodată, nu mai sperați degeaba), s-a arătat dezamăgit de felul cum a decurs puciul din Turcia. ”Niște ageamii care au întinat nobilele idealuri ale complotismului”, ar fi afirmat, ne-au transmis surse bine dezinformate, fostul complotist contra lui Ceaușescu.

Între două sandviciuri cu margarină și salam de soia, tovărășesc, Iliescu i-a desființat complet pe cei care au încercat să-l răstoarne pe Erdogan. ”Păi așa se procedează, tovarăși? Nu tu organizare, nu tu un miting unde Erdogan să promită o sută de lire turcești în plus la salariu ca să enerveze lumea? Nu tu un regizor de talia lui Sergiu Nicolaescu, care să dirijeze tancurile prin Istanbul? Nu tu un crainic care să cheme turcii la televiziune, ca să fie masacrați pe capete? A fost o totală lipsă de profesionalism, mă așteptam la mai mult de la armata turcă”, ar fi spus Iliescu.

Potrivit surselor noastre, fostul președinte regretă că nu mai e tânăr, să le arate el turcilor cum se dă o lovitură de stat, în așa fel încât să pară lovitură de stat. ”N-am văzut acolo un singur general care să tragă cu tancurile în mulțime și pe urmă să strige ”Moarte dictatorului!”. N-au avut nici măcar un Stănculescu, să-și pună piciorul în ghips, un Voican-Voiculescu, cu barba lui de ulemală... Numai mustăcioși incapabili! Dacă eram la conducerea loviturii de stat, Erdogan era judecat, condamnat și lichidat imediat, nici nu mai apuca să iasă din hotel. Dacă dădeam eu lovitura de stat, dictatorul era acum de trei zile la Ghencea. Și-n caz că ieșea cineva în stradă să-l apere, chemam minerii din Anatolia și plantau panseluțe prin tot Istanbulul!”, ar fi afirmat reputatul lider al Loviluției din Decembrie.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

  • Moș Cheie

    19 iulie 2016 16:02

    Dacă am fi fost pașalâcul lui Erdogan Ion Ilici ar fi fost condamnat la moarte prin votul parlamentului și voința poporului... Deocamdată la Berevoiești românii au fost găsiți în lanțuri nu cei pe care presa și lumea politică se ferește să-i numească, la fel ca-n lumea vestică civilizată care vede doar porumbeii păcii din rucsacurile islamiștilor.

    raspunde comentariului
+