Joace: Pușca cu lunetă pentru radiografii

de Mihai Cernea , 13 mai 2012
Pușca cu lunetă pentru radiografii

Avem de-a face săptămâna aceasta cu o producție care seamănă cu tipa nasoală dintr-un grup de femei frumoase: singurul ei rol e să ne aducă aminte cât de mișto sunt celelalte.

Sniper Elite V2 este un shooter în care joci rolul unui lunetist american trimis în spatele liniilor inamice în Al Doilea Război Mondial să se ocupe la modul sân­geros de niște oameni de știință nemți care vor să fugă în tabăra tătucului Stalin, în dauna unchiului Sam. O premisă relativ interesantă, dar complet nedezvoltată de povestea jocului, față de care și cea din Solitaire e mai captivantă. Nu mai pun la socoteală lenea autorilor care ne arată soldați sovietici îmbrăcați în uniforme de iarnă în mijlocul lui aprilie prin Berlin, ca să înțeleagă până și americanul de rând că-s din URSS.

Vei face una din două chestii de-a lun­gul campaniei single-player: vei pune luneta pe un neamț sau pe un rus ghinionist și vei avea ocazia să vezi în slow motion, radio­grafic, cum îi zbori creierii sau, după caz, testiculele. Sau va trebui să te furișezi printre inamici. Atât.

Din păcate, doar tra­sul cu pușca cu lunetă e bine făcut în acest joc. În rest, adversarii sunt proști ca noaptea, iar nivelurile sunt plictisitoare cât cuprinde. Mai mult, furișatul ăla de care vorbeam mai sus e varză – nicio­dată n-am avut senzația că sunt eu super­șme­cher și că îi păcălesc pe-ăia, ci mai degrabă că am reușit să trișez cu succes regulile jocului.

În final, mă declar plăcut surprins. Mă rog, nu de joc, evident, că e groaznic de slab, ci pentru că mi-a amintit că nu am mai jucat ceva atât de prost de multă vreme. Pur și simplu, mi-am dat seama cât de mult a crescut calitativ industria jocurilor în ultimii ani. Acum 10 ani aș fi considerat Sniper Elite V2 o producție mediocră, pe care aș fi recomandat-o to­tuși pentru felul în care explodează testiculele inamicilor.

Astăzi pot să spun cu mâna pe inimă că nu e cazul să vă pierdeți vremea și banii cu așa ceva.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+