HomeActualitateJoe Biden, convins că în Centrul Vechi e rezervaţie...

Joe Biden, convins că în Centrul Vechi e rezervaţie de indieni

Deşi România se află la mii de kilometri distanţă de Statele Unite şi la mii de ani-lumină depărtare de civilizaţie, vicepreşedintele Joe Biden a avut ieri sentimentul că se află în America. Şi această impresie s-a produs nu doar o dată, ci de două ori; mai întâi, atunci când ministrul Duşa a încercat să se exprime articulat, Biden a crezut că a nimerit la inaugurarea vreunui azil pentru persoane cu dizabilităţi de vorbire, la el acasă, în Delaware. Apoi, când a plecat în Centrul Vechi să mănânce o îngheţată, a fost convins că gazdele, dornice să-i facă o surpriză, au recreat atmosfera Vestului Sălbatic.

„A fost foarte frumos, parcă eram la Marele Canion. Mi-au plăcut mult clădirile ca nişte stânci, gata să se prăbuşească pe tine şi băieţii cu mutre de văcari care mâncau şaorme, pe la mese. Dar cel mai mult m-au impresionat triburile de indieni care ne priveau din balcoane, în Centru Vechi. Nu păreau chiar piei roşii, ci mai curând maro, însă cred că e de la climă, care la voi e mult mai caldă. Am recunoscut printre ei comanşi şi mohicani şi chiar m-am bucurat când nişte apaşi de pe Covaci ne-au scuipat coji de seminţe-n cap, în semn de bun venit. Am fost atât de emoţionat încât nici nu mi-am dat seama când nişte copii de irochezi mi-au luat ceasul, dar nu m-am supărat, ci l-am lăsat la ei, pe post de suvenir”.

Joe Biden s-a arătat încântat să vadă că şi în România există rezervaţii pentru indieni, ca în America şi, după ce surse din Secret Service l-au informat că la noi sunt şi foarte mulţi bizoni, în trafic, vicepreşedintele s-a arătat foarte dornic să-i viziteze şi pe aceştia. Prin urmare, programul vizitei la Bucureşti s-ar putea modifica, pentru că Ponta şi Băsescu n-o să scape până nu-l duc pe Biden pe Autostrada Soarelui, să vadă cum vânează poliţiştii de Rutieră bizoni.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare