HomeActualitateJoe Biden, la București: Asemănările dintre români și americani

Joe Biden, la București: Asemănările dintre români și americani

Vin americanii. Cu militari, cu radare, cu scuturi anti-rachetă, cu ciungă și mai ales cu Joe Biden, ăla alb de la umbra lui Obama. Cum diferența dintre yankei și români e cam ca aia dintre coloniști și amerindieni, Academia Cațavencu pune la dispoziția americanilor un ghid succint, cu ajutorul căruia fețele palide de peste Ocean să înțeleagă ce e în capul fețelor maro de dincoace de Dunăre.

 

*  Americanii au o Constituție la care au tot adus Amendamente, românii au deocamdată doar Amendamentele, la care urmează să aplice, dracu știe când, o Constituție. Deși nu le arde buza.

* Indienii americani au vraci, românii au popi. Și unii și alții se bazează pe fum, murmur, vrăji. Diferența e doar la preț.

* Yankeii au avut doi regi: Elvis, regele rock-ului, și Michael Jackson, regele pop-ului. Și amândoi sunt morți. Românii, pe de altă parte, au trei regi: Guță, regele manelelor, Romeo Fantastik, regele sexului, și Cosmin, regele femeilor. Dar ai noștri sunt vii.

* Indienii americani trăiesc în cort, românii se ceartă ca la ușa cortului. Băsescu cu Ponta, Oana Zăvoranu cu mă-sa, Turcescu cu Badea etc.

* Americanii au filme western, cu văcari, noi avem televiziuni care transmit live conferințe de presă cu ciobani.

* Indienii din SUA venerează animalele mari, pe care le consideră zeități. Ai noștri merg mai departe cu veneratul – le și votează.

* După ce americanii au ales un președinte de culoare, locuitorii din sectorul 5 și-au demonstrat spiritul pro-american și au votat un primar de culoare.

* Vestea bună este că românii i-au surclasat pe yankei la capitolul infrastructură. Americanii au doar 75.500 de kilometri de autostradă, în timp ce Dan Șova promite zilnic mai mulți.

* Americanii au nevoie de un cartier întreg (Hollywood) pentru a produce ficțiune pentru mase. Noi avem un singur studio în Băneasa, la Antena 3, care fabrică mai multă ficțiune într-o săptămână decât Hollywood-ul într-un an. Plus că, potrivit sondajelor și audiențelor, ficțiunea românească e mai credibilă decât a lor – telespectatorii noștri chiar pun botu’.

* De asemenea, americanii se laudă cu Harvard și Yale, deși universitățile alea nu-s în stare să emită într-un an câte diplome tipărește Spiru Haret într-o zi.

* Și să nu mai zic că americanii sunt atât de lipsiți de imaginație, încât folosesc bâta de baseball doar la baseball, ignorându-i multiplele funcționalități: câștigarea respectului în trafic, obținerea dreptului la replică în fața nevestei, răpunerea unui dușman dintr-un clan rival etc.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare