HomeActualitateLeul românesc, în faţa Băncii Naţionale: "Je suis Cecil!"

Leul românesc, în faţa Băncii Naţionale: “Je suis Cecil!”

Impresionaţi de tragedia în care erou principal este fostul lor coleg Cecil, câţiva lei din România s-au adunat pentru a protesta în faţa Băncii Naţionale, văzând că pentru români este prea cald pentru orişice fel de protest, inclusiv împotriva rinocerilor din politică.

"Ne-a bulversat ce s-a întâmplat cu Cecil", ne-a declarat leul Virgil, angajat al Circului de Stat. "Dar pentru el este mai uşor, că s-au sfârşit toate problemele, pe când ale mele abia încep. Sunt în pragul pensionării şi voi trăi cu o alocaţie în lei de care ar râde toţi coioţii savanei de provenienţă. O să ziceţi că-i un protest de doi-trei lei, la câţi ne-am adunat, dar ăştia suntem toţi, de când cu criza. Tovarăşii mei aici de faţă nu sunt nici ei departe de pensie, că nu s-a mai adus tineret la circ din lipsă de fonduri. Am văzut că dl Isărescu a fost de-a dreptul Leu faţă de dresorul Ponta în disputa cu Codul Fiscal. Vrem să apelăm la dânsul ca să ni se aloce şi nouă, leilor din România, partea leului ce ni se cuvine, ori să fim împuşcaţi ca Cecil. Ni se folosesc numele şi imaginea fără să ni se fi plătit vreodată drepturi de autor, dar am ajuns să fim hrăniţi ca pensionarii români, cu multe ierburi, bălării şi promisiuni, abia din trei în trei luni primim şi noi un pui costeliv la pachet.

Dacă nici dl Isărescu nu poate face ceva pentru leul românesc, mai bine să fim adoptaţi de Ţiriac şi Niculae; barem ăştia o să ne îndoape bine înainte de a ne împuşca şi împăia. Ei au împuşcat la fix francul la viaţa lor, aşa că ne vor împuşca pe noi mai omeneşte decât a procedat dentistul american cu Cecil. Noi credem că nu se va îmbunătăţi niciodată situaţia leului românesc, atât timp cât românul, când are un leu, zice că vrea să-l bea. Am auzit că şi tigrul chinezesc visat de dl Ponta a început să-şi piardă dungile, iar dlui Ponta să-i apară unele. Deci, pe noi nu ne mai împuşcă nimeni în România?"

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare