HomeActualitateLiderii USL renunţă, în semn de protest, la produsele...

Liderii USL renunţă, în semn de protest, la produsele nemţeşti

Atât de supăraţi pe Europa cum sunt zilele astea n-au mai fost capii USL de vara trecută, când UE le-a bătut obrazul pentru suspendarea lui Băse. Şi de data asta, ei sunt convinşi că tot de la Băse li s-a tras. Că sigur o mai fi dat matrozul vreun telefon, pe firul scurt, lui Merkel, să-i spună: „Angelico, ia nu ne mai primiţi măi, păsărikă, în Schengen, că suntem corupţi şi nu merităm!”. Iar Angelica, fată ascultătoare, a zis „Jawohl, mein lieber Führer!” şi s-a executat pe loc. Iar de când ne-a făcut ministrul neamţ de Interne hoţi pe faţă, Stroe, Fenechiu şi ceilalţi membri ai guvernului de cinstiţi nici nu mai vor să audă de Germania.

Ba mai mult, după ce Victor Ponta le-ar fi dat, se pare, mesaj privat pe Facebook, să pună de-un flashmob, miniştrii, dar şi alte mărimi din USL, au decis să treacă la un gest de frondă, spre a-şi dovedi indignarea şi dispreţul faţă de Germania: vor renunţa la toate produsele nemţeşti. „Îmi va fi foarte greu, ne-a declarat, sub acoperirea anonimatului, un înalt demnitar român, să renunţ la cele cinci maşini nemţeşti pe care le am, un Audi, un Opel, un Volkswagen, un Mercedes şi un BMW, dar ce nu fac eu pentru ţărişoara mea?” „Eu nu am decât trei maşini nemţeşti, un Audi Q7, un Porsche şi un Mercedes ultimul tip, dar mă dezbar fără regrete de ele, a spus un parlamentar din arcul guvernamental. Voi folosi Dacia, dar nu Logan, căci ar însemna să plătesc o taxă de mediu prea mare, ci un model nou, hibrid, numit, în cinstea soţiei premierului, Daciana Logan. Şi, ca să le dovedesc nemţilor că n-am nevoie deloc de ei, o să-i zic şoferului să n-o mai ducă pe nevastă-mea cu maşina Senatului la Lidl sau Kaufland, să-şi facă cumpărăturile, ci să meargă doar la Dragonul Roşu, fiindcă numai chinezii sunt adevăraţii noştri prieteni!”

Alţi politicieni USL au declarat că se vor alătura, şi ei, ineditului protest. „Aveam un ceas Zeiss, la care am să renunţ fără regrete, că, oricum, mă trezea cu nesimţire în fiecare dimineaţă pe la 11, a declarat un cunoscut lider uselist. Am să-mi iau un ceas rusesc Slava, să mă scoale pe ora Siberiei, cu vreo şapte ore mai târziu adică!” „Precum a auzit o ţară întreagă la televizor, am fost foarte balonat în ultima vreme, pe motiv de stres. Dumneavoastră, dacă aţi şti că mergeţi la puşcărie, n-aţi fi stresat? Aveam nişte gaze înfiorătoare, pe care le mai domoleam cu medicamente de la Bayer. Dar de acum, gata! Adio, medicamente nemţeşti, voi apela la leacuri tradiţionale, cu ceai de sclipeţi şi infuzie de cruşin, două până la trei căni pe zi”, a precizat un renumit conducător al USL.

Nici baronii locali nu se vor lăsa mai prejos. Radu Mazăre, de pildă, ar fi tentat să renunţe, şi el, la orice maşină de fabricaţie germană şi să se deplaseze doar cu cămile. „Cunosc un şeic din Dubai, o să-mi cumpăr vreo două caravane, am înţeles că dă şi bonus la ele, un harem de minore! Dacă sunt mulţumit şi-mi iese vreun comision bun, renunţ şi la autobuzele nemţeşti şi le cumpăr şi constănţenilor cămile, de la bugetul local, că, oricum, se plângeau că le pute în transportul în comun. Ei, las’ c-o să vadă ei cum put cămilele şi-o să regrete înghesuiala din autobuze!” Fiindcă în Vrancea cămilele nu se adaptează uşor, aşa cum a dovedit şi un recent studiu de fezabilitate plătit pe banii UE, Marian Oprişan ar putea introduce aici căruţe de transport în comun. Astfel, se va rezolva şi o altă problemă spinoasă: caii vor putea fi monitorizaţi foarte uşor şi, în caz că iese vreunul lipsă la apel, se va şti imediat că ajuns deja în vreo lasagna, pe undeva, şi se vor opri toate exporturile în vămi.

Până şi Liviu Dragnea se va alătura protestului. El şi-ar fi anunţat deja apropiaţii din viitoarea lui parohie – regiunea Oltenia, să nu-i mai prindă cu Mercedesuri sau Opeluri la poartă. „Ne-a zis domnul Dragnea că, dacă ne mai vede cu curu în BMW, ne taie toate fondurile la primărie. Aşa că n-avem încotro, o să facem cum vrea el! Şi ne-a zis să scoatem şi microbuzele Mercedes de pe traseu şi să transportăm oamenii cu dricuri. Cică să se obişnuiască din vreme, ca nu care cumva, când or muri şi-o trebui să-i scoată la vot, să se sperie ăia şi să nu mai vrea să iasă din cavou!”

 Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare