HomeActualitateLIVE TEXT. Academia Cațavencu la Congresul PPE

LIVE TEXT. Academia Cațavencu la Congresul PPE

Citește și LIVE TEXT.

21:01 Oameni buni, vă zicem la revedere pentru ziua de astăzi și vă mulțumim că ați fost alături de noi! Vă așteptăm și mâine pentru încă o rundă de comentariu politic profund despre blonde, sandviciuri și chelia lui Băsescu. Au consemnat Radu Uszkai și Mihai Cernea.

20:39 Nu se poateeeeeeeeee. Martens vorbește din nou după ce a câștigat, a 103-a oară, președinția PPE!!!!

20:37 Cum și-a terminat Băse discursul, cum a apărut o turmă de hiene cu camere video.

20:35 Băsescu zici că e directorul unui liceu care vorbește în ultima zi de școală. Deja nu îl mai ascultă nimeni. Merkel s-a apucat chiar să facă puțin fitness, se plimbă pe scenă și vorbește cu prietenii ei.

20:33 TB își aduce aminte de licurici și le dă o mică pălmuță europenilor. Nu trebuie să-l uităm și pe Unchiul Sam, nu?

20:27 Băse are ultimul și cel mai lung discurs dintre toți popularii. Ar trebui să le pupe și papucii lui Barroso și Merkel!

20:25 TB vorbește despre un regim comun de navigație pe Rin și Dunăre. Al naibii animal politic, reușește să fie și pe placul nemților, și pe-al austriecilor, dar și pe cel al ungurilor.

20:23 Băse vorbește despre legislația muncii. Bă, băiatule, tu nici acum nu ai înțeles că românu’ are alergie la cuvântul acela?

20:21 Băse e flancat, în spate, de trei ecrane mari. Deci sunt, cum ar veni, vreo patru de Traiani. Dacă Antonescu ar fi pe aici, cred că ar intra în fibrilații și ar face spume la gură.

20:19 Dacă mai aud încă o dată sintagma „integrare profundă” cred că voi crăpa!

20:17 Merkel nu-l ascultă pe Băse, vorbește cu Tusk. Deh, gazul ăla rusesc nu prea are pe unde să vină decât pe la polonezi, nu?

20:15 Chiar nimeni din stafful lui Băsescu nu e în stare să-i spună că „Ieuropa” se zice doar la coada vacii?

20:13 Se pregătește Băse, pare în formă. Cele mai furtunoase aplauze. Vorbește în română.

20:11 E clar că ăștia nu mai au încredere că noi suntem în stare să ne administrăm finanțele și vor să preia controlul. Eu îi înțeleg, mai ales când ma uit la marțafoiul de Ponta.

20:09 Punem pariu că Barroso e gelos pe Merkel pentru că a primit mai puține aplauze. Cine are bani are și fani!

20:07 Barroso a vorbit câteva minute cu un soare care răsărea în spate, pe un ecran pe care mai scria și Comisia Europeană în spate. Cu mesaje de-astea subliminale ieftine ne luați?!

20:02 Barosanul de Barroso zice că nu există soluții miraculoase pentru situația economică a Europei. Păi, bă, băiatule, nu l-ai cunoscut tu pe ză madăr end ză fazăr of the ieconomy, Florin Georgescu.

19:57 Merkel povestește o groază de chestii interesante. Totuși, cred că pedeliștii sunt puțin bulversați: „de ce nu a zis, dom’le, nimic de Ponta?”.

19:56 Cifre interesante de la Merkel: 8% din populația planetei (Europa) consumă 50% din bugetul mondial pentru cheltuieli sociale. Să mai spună cineva că nu suntem asistați.

19:54 Merkel ne trimite, pe scurt, la muncă, nu la întins mâna!

19:48 Se vede că a început discursul lui Merkel. Toate conexiunile de internet au căzut!

19:40 Donald Tusk, prim-ministrul polonez, intră la vorbitor. Cică ipocrizia înseamnă atunci când un politician spune mai multă Europă, dar buget european mai mic. Adică, mai pe românește, noi nu ne vindem suveranitatea decât pe foarte mulți bani!

19:37 Ponta cică le-a zis amețiților de pe Arena Națională că la Palatul Parlamentului Viktor Orbán și Tőkés vorbesc despre federalizarea României. Orbán nici măcar nu a luat cuvântul azi, iar pe Tőkés nici nu l-am văzut pe-aici.

19:30 Cred că Nea Nicu ar fi dărâmat Casa Poporului dacă i-ar fi zis cineva că în 2012 se va vedea de la balconul intrării principale o priveliște plină de reclame capitaliste, iar steagul României va flutura între steagurile NATO și UE. Nouă ni se pare imaginea asta reconfortantă, ca să fim sinceri.

19:28 Martens vorbește a treia oară pe ziua de azi. Zice aceleași lucruri…

19:12 Mariano Rajoy, premierul Spaniei, ne vorbește despre solidaritate. Dacă aș fi în rahatul în care e Spania acum și eu aș vorbi tot despre solidaritate. Congresul ăsta a avut două mesaje mari și late: mai multă Europă, mai puțină suveranitate și „Săr’na, doamna Merkel! Aveți niște milioane de euro, că pe noi ne cam strânge ciorapul?”.

19:09 Băse stă lângă Barroso și Merkel. Suntem curioși cu ce ultrași se anturează acum Ponta sau Căcărău pe Național Arena.

19:07 Merkel e îmbrăcată în mov. Or fi intrat și nemții în psihoza asta cu flacăra violetă?

19:06 Tocmai a intrat în sală și balena Onaca. Mare om de Dreapta, dom’le, mă mir că nu l-au pus Popularii șef în locul lui Martens.

19:03 Au intrat grangurii în scenă. Acum e rândul secretarului general PPE, Antonio López-Istúriz, care a vorbit în română mai bine decât Vanghelie și a făcut mișto de socialiști că le e rușine cu Ponta.

18:55 Samaras recunoaște că Grecia e veriga slabă a Europei. Dacă era și Andrei Gheorghe la Congresul ăsta îl dădea afară imediat.

18:52 Nu-mi pasă ce tot zice Samaras, eu aud numai FALIMENT, FALIMENT, FALIMENT.

18:50 Barroso pare foarte surmenat. De înțeles, zicem noi, la cât l-o fi bătut Ponta la cap azi!

18:49 Antonis Samaras, premierul Greciei, pe scenă, dar nu se aude, probabil pentru că i-au tăiat bugetul pentru voce.

18:42 Prim-ministrul Bulgariei, Boyko Borissov, vorbește în limbă bulgară. Nu spune lucruri interesante, dar trebuie să recunosc că traducătoarea care vorbește în engleză are o voce atât de amuzantă, încât nici nu contează ce are de zis Borissov. E ceva despre cât de nasoi sunt socialiștii, apropo.

18:40 Toată lumea îl vrea pe Băsescu. Ai zice că toți băieții și fetele din PPE vor să-l oftice pe Ghișe.

18:32 Băse s-a ridicat și a început să stea la o șuetă cu diferiți oficiali chiar pe scenă, în timp ce amărâtul de Saakashvili (fostul președinte al Georgiei) îl trolează pe Putin.

18:28 Traian Băsescu stă lângă… surpriză… Barroso.

18:25 Moldovă nu vrea caritate sau compansiune, zice Filat. Mai mult, Moldova va avea numai rezultate, nu doar promisiuni. Eu zic că băiatul ăsta chiar are o viziune: democrație cu rakeți!

18:23 Vlad Filat intră în șcienă. Iată că știe engleză. Chiar bine. Mai bine ca Băsescu, Antonescu sau Iliescu.

18:00 Toate jurnalistele din Spania au voce de muncitori în cazangerie care fumează două pachete pe zi. M-am și speriat de vreo două ori, crezând că au pătruns în sală pensionari de-ai lui Dogaru care vorbesc în româna aia neinteligibilă de șantier, când colo erau spanioloaice!

17:40 EXCLUSIV! Sandviciurile sunt cu SOMON AFUMAT. Mergem să-i mulțumim personal lui Merkel, care tocmai a intrat în sală!

17:38 Ca niște pișcotari adevărați, am primit, în sfârșit, și mâncare moca. Trăiască Angela Merkel!

17:29 Tocmai am aflat că Merkel a aterizat în București. Ne întrebăm dacă are la ea vreo nuielușă pentru Ponta.

17:28 Tristețe mare în studioul improvizat al celor de la RTV, nu vrea nimeni să intre în direct la ei.

17: 25 Mă gândesc, pe de altă parte, că politica serioasă probabil că așa se face, iar noi ne-am obișnuit așa de tare cu oieri, șobolănei de Caracal și, în general, multă țărănie, încât ce se întâmplă aici pare de pe altă planetă.

17:21 Mi-e nu-mi vine să cred că ăștia discută rândul țâșpe din pagina enșpe din manifestul cu pricina. Cred că ăștia de la PDL sunt cu totul consternați că nu l-a înjurat nimeni de mama pe Ponta până acum. Vă dați seama dacă Becali intra în ARD… cred că venea peste ăștia pe scenă și le lipea 500 de euro pe frunte doar ca să tacă.

17:17 În sală se discută manifestul PPE. Elena Udrea a adormit. Și noi.

17:12 A apărut și Theodor Stolojan. Se pare că pedeliștii au găsit niște vaselină pentru Robocop.

16:59 Nimic nu e mai fascinant decât să te uiți la prezentatoarele televiziunilor de știri în timp ce vânează vreun mare grangur politic. Probabil, unul dintre singurele momente în care regretăm, pe bune, că nu ne-am înscris și noi într-un partid politic.

16:53 Martens a început să vorbească din nou, de data aceasta despre platforma PPE. Lucruri de bun simț, dom’le, ceva de genul să fie bine, să nu fie rău.

16:46 Ne-am răzgândit, nu vor să ne cumpere: mâncarea nu e pe gratis. O să aruncăm cu avioane de hârtie prin sală în semn de protest.

16:31 A vorbit președintele pensionarilor europeni, acum vorbește președintele studenților europeni. Urmează președintele asociațiilor de locatari europeni, președintele lăcătușilor europeni și președintele gunoierilor europeni.

16:27 Un tânăr politician ungar tocmai a atacat partidele de stângă pentru populismul deșănțat de care dau dovadă la fiecare pas. De acord, băi gigel, dar mai uită-te și-n curtea ta, că Viktor Orbán e pentru populari ce e Victor Ponta pentru socialiști.

16: 22 Un lucru îmi place la popularii ăștia de-aici: blondele sunt cuvântul de ordine când vine vorba de femeile de partid. Udrea e mic copil pe lângă ce trece prin fața noastră în sală.

16:17 A vorbit până acum un neamț un pic plinuț cu mustață pe care nu-l înțelegeam, dar care combătea cu o vervă care îmi amintea de alt mustăcios german ceva mai odios. Aveam senzația că o să ne dea o palmă cât de curând.

15:58 Toate discursurile astea sunt la fel: bla bla mai multă Europă bla bla bla drepturile omului bla bla pericolul populismului bla bla trebuie să facem sacrificii. Păi, ferma animalelor de pe Arena Națională diseară o să fie mult mai amuzantă.

15:56 Birocrații europeni au intrat în scenă. Îi arată ei limbaj de lemn lui Blaga! Iliescu ar fi în al nouălea cer aici dacă s-ar vorbi despre Marx.

15:50 MRU se plimbă, și el, gingaș ca o floare, printre popularii europeni. Zici că e elevul silitor din clasă, bucuros că, în sfârșit, îl bagă în seamă băieții mai mari.

15:48 Martens a terminat un discurs cvasi-triumfalist. Sulfina și Raluca Turcan aplaudă cu atâta intensitate, de zici că o să adoarmă în următoarele cinci minute.

15:46 Ecrane FullHD cât casa, camere de luat vederi super-scumpe, tehnologie de ultimă generație peste tot, dar internetul merge ca procentele lui MRU din sondaje…

15:42 Martens tocmai a încercat să ne ude pe toți cu un citat din Eminescu. Asta după ce le-a tras o perversă diplomatică ca la Bruxelles celor din USL. Ioan Ghișe e consternat!

15:40 A început să vorbească Wilfried Martens, noul boss al celor din PPE. La cum și-a început discursul, zici că e hipiot, îi iubește pe toți oamenii din sală!

15: 38 Dacă Blaga a vorbit într-o singură limbă, Kelemen Hunor i-a dat clasă și a vorbit în trei. Din păcate, limba de lemn e aceeași.

15:35 Blaga sigur o fi băgat o țuiculiță înainte să urce pe scenă. I se cam limbă plimba în gură.

15:27 Blaga vrea un lucru important, dom’le: „competivitatea” Europei trebuie să crească!

15:25 Vasile Blaga a început să vorbească: cineva să-i aducă o limbă de lemn! În plus, engleza lui este atât de bună că seamănă a naibii cu limba română!

15:20 Suntem în sală! Ne-am împiedicat de Ioan Ghișe pe drum și i-am luat un interviu. A început congresul și o doamnă sexy cu un nume pe care nu i l-am reținut vorbește chestii despre Congres. Intră Vasile Blaga în scenă. Aplauze cvasi-neinteresate.

14:48 E și Gheorghe Flutur pe aici. Suntem siguri că, dacă l-ar fi lăsat Băsescu, ar fi organizat la el prin Bucovina un mega congres și i-ar fi scris numele lui Merkel cu niște oi, pe un deal, de le-ar fi stat la popularii europeni mintea-n loc.

14:46 A apărut și László Borbély la Congres. László bácsi, după ultimele tale isprăvi, sigur nu ai greșit destinația?

14:40 În 20 de minute ar trebui să înceapă distracția. Primul vorbitor al zilei e Vasile Blaga, chiar eram curioși cum o bunghește în engleză.

14:40 Ca niște jurnaliști profesioniști ce suntem, avem o dispută de principiu: dacă Mădălina Pușcalău de la B1 arată mai bine în realitate decât la televizor!

14:36 În sala de presă se ascultă muzică mișto: Massive Attack și Hooverphonic. Cred că Blaga moare de ciudă că nu baga nimeni „Doamne, ocrotește-i pe români” sau „Pușca și cureaua lată”!

14:35 Costi Rogozanu se plimbă nervos pe la centrul de presă. Îl înțelegem pe săracul marxist, ar fi vrut și el cu proletarii pe Arena Națională, dar cei de la Realitatea l-au trimis la capitaliști.

14:28 Oare de ce nu o fi venit și Silvio Berlusconi? Din câte știam noi, parcă îi plăceau româncele.

14:20 Nu am văzut un om mai stresat și surmenat ca Anca Boagiu. Se plimbă săraca pe-aici cu o față de-mi vine să-i ofer un Distonocalm!

14: 15 La centrul de presă suntem blocați într-o mare de spanioli. Nu știm de ce, dar, brusc, ni s-a făcut poftă de o sangría!

14:10 Antena 3 lipsește cu desăvârșire de la Congres. Vă dați seama că de la cât băsism plutește în aer, lui Gâdea sau Danei Grecu i s-ar fi aplecat. Și-n plus, putem să punem pariu că și-au trimis toți oamenii la congresul cu mici și bere de pe Arena Națională.

14:05 Băse, Barroso și Merkel vorbesc de-abia după șase seara. Mă simt la un festival rock, așteptându-i pe Metallica și Iron Maiden, în timp ce ascult anonimi de provincie!

14:04 Dacă Radu Mazăre și Robert Negoiță ar vedea ce mișto sunt popularele europene care se plimbă pe-aici în deux-pièces-uri sexy, s-ar înscrie mâine în PDL!

14:00 Tipic românesc, se fumează peste tot, deși suntem într-un spațiu închis.

13: 50 Îl căutăm pe Ghișe din priviri da nu-l găsim. O fi reușit cineva să-i dea jos tricoul și să-i pună o cămașă de forță?

13:48 A apărut și Augustin Zegrean la Congresul PPE. O fi nevoie de cvorum și pentru alegerea președintelui Partidului Popularilor Europeni?

13:36 Afară, lângă intrarea pentru presă, protestează cinci pensionari isterici. Se pare că l-a lovit criza în fine și pe Voiculescu. Ce-i drept, e o babă care se aude și din camera de presă, așa că până la urmă e eficient.

13:33 Academia Cațavencu a ajuns la Congresul PPE. Am fost întâmpinați personal de Barroso și Băsescu, care s-au declarat fanii noștri!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare