HomeActualitateMadagascar - o Românie cu palmieri

Madagascar – o Românie cu palmieri

 Ciuma se răspândeşte în Madagascar şi Radu Mazăre trebuie să fie fericit că băsiştii din Justiţie i-au interzis accesul pe proprietatea sa de acolo. Sunt numeroşi morţi şi contaminaţi, iar epidemia s-a extins şi în capitala ţării. Surse de la faţa locului indică adevărata sursă a dezastrului: majoritatea populaţiei a respins în ultimii ani vaccinarea antibubonică, urmând sfaturile celei mai cunoscute vrăjitoare a ţării, Olivita Stern. Doftoroaia i-a convins pe madagascarieni că respectivul vaccin nu-i decât o unealtă a Ocultei Mondiale, care este hotărâtă să-i extermine; asta deoarece insula a fost pe vremuri un fief al piraţilor şi acolo sunt îngropate comori ce întrec în valoare până şi tezaurele dacice înhumate peste tot în celălalt Madagascar, România. Olivita le-a recomandat pacienţilor săi înlocuirea vaccinului ucigaş cu un decoct natural din ylang-ylang, raffia, vanilie şi lychee, totul într-o combinaţie echilibrată cu incantaţii Famadihana – o credinţă ce îi face pe adepţii nativi să-şi dezgroape periodic morţii, exact ca şi fraţii madagascarieni români pe timpul alegerilor. Dar să ascultăm glasul poporului şi de la ei, transmis nouă prin corespondentul special Constanţiu Zarzăre:

Anita Randrianary, casnică: "Noi am avut încredere oarbă în sfaturile doamnei Olivita, fiindcă soţul dânsei este un tip foarte simpatic şi membru în juriul de la "Vocea Madagascarului". La mine în familie toţi au băut regulat fiertura respectivă şi acum toţi avem ciumă, dare-ar ciuma în bucătăria doamnei Olivita, minus ciorba domnului dânsei! Păi tocmai ea ne vorbea nouă de Ocultă, s-a întrebat cineva de ce o cheamă aşa? Că pe soţu' ei îl cheamă Moses, adică madagascarian de-ai noştri, 100%!"

Gommer Radanisovoa, sculer-bananier, senator din partea regiunii Vakinankaratra: "Noi, ca politicieni, am fost întotdeauna rezervaţi faţă de sfaturile doamnei Olivita. I-am cerut un studiu ştiinţific prin care să-şi argumenteze convingerile, iar dumneaei ne-a trimis doar un tratat despre ciumă al domnului Rajaonarimampianina – un şaman care profită de identitatea numelui său cu acela al actualului Preşedinte pentru a-şi populariza misticismele. La noi în Vakinankaratra se ştie, la nivel de mase, că raffia nu are ce căuta în prevenirea ciumei, trebuind musai a fi înlocuită cu extract de palmier-pitic!"

Panmoa Ravalitera, fost miner, acum ciumat: "Vă zic eu, actuala conducere politic-administrativă, aservită intereselor străine, este la originea acestui adevărat atentat la sănătatea naţiei, iar doamna Stern (clar, nu?) activează în solda trădătorilor de la Putere. Dacă mai era astăzi domnul Ravalomanana Preşedinte noi, minerii, i-am fi pus pe fugă pe toţi spoliatorii Madagascarului, cu Olivita lor, cu tot!"

Radua Mazarinapoa, chelner-şomer: "Nu era de ajuns dezastruoasa situaţie economică, ciumă ne mai trebuia nouă pe cap! Eu aveam o promisiune fermă din partea unui investitor de-ai dumneavoastră, domnul Mazăre, că voi primi un loc de muncă sigur în restaurantul de pe proprietatea din Madagascar a domniei sale. L-am întâlnit personal la interviul de angajare şi mi s-a părut un om sensibil la nevoile populare, zicea că la dânsul în ţară face mereu protecţie socială. Mi-a povestit cum la el în oraş "babele" îl aruncă în sus ca pe fotbalişti după ce le paraşutează pachete cu ajutoare din avionul personal. Cred că "babele" sunt o importantă diviziune etnică la dvs, nu?"

În ce o priveşte pe Olivita Stern, este de negăsit şi nu se ştie nimic despre locaţia din prezent. Persoane din anturajul său, sub protecţia anonimatului, afirmă că s-ar fi retras într-o pădure scăpată deocamdată de tradiţia madagascariană a tăierii şi arderii rituale, despădurirea masivă fiind asociată acolo cu prosperitatea şi sănătatea populaţiei. Doamna Olivita ar lucra la o îmbunătăţire substanţială a vaccinului său natural, încercând să introducă în formulă renumita plantă "coaiele-popii", importată din România-soră.

 

Citeşte şi:  Academia Caţavencu & Oliva Ştir recomandă: deşteaptă-te, dacule, nu mai fi Român!

                    Academia Caţavencu & Oliva Ştir vă recomandă: SIDA se previne oral

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare