Mang. De la mangleală

de Mihai Cernea , 09 mai 2012
Ioan Mang

Emil Boc a ieșit azi cu o acuzație de plagiat împotriva noului ministru al Educație, Ioan Mang. Se pare că domnu’ ministru ar fi copiat aproape integral, în 2005, în colaborare cu Erica Mang și încă cineva de la Universitatea din Oradea, o lucrare scrisă de niște cercetători japonezi.

Ioan Mang, care a declarat, ca orice alt oficial mioritic prins cu mâța-n traistă, că e o făcătură politică și că, de fapt, cei care îl acuză nu sunt în stare să citească cum trebuie o lucrare de specialitate. E adevărat, mă îndoiesc că Emil Boc sau Elena Udrea știu foarte multe despre algoritmii din știința computatoarelor, doar că și un copil de clasa a II-a ar putea să-și dea seama când se uită la articolele în cauză că sunt același lucru. Pentru că au exact același abstract, aceeași introducere, același cuprins și aceeași concluzie. Scrise cu exact aceleași cuvinte. Mă rog, în varianta lui Mang s-au strecurat câteva dezacorduri la limba engleză, așa, de aromă, ca să pară că e scrisă de români și nu de vorbitori nativi. Măcar niște topici inversate putea să bage și el din când în când. Haideți, domnu’ profesor Mang, că aveți destui băieți deștepți de pe la particulare în partid – sigur puteau să vă dea niște sfaturi despre cum să copiezi lucrări de la fraierii din străinătate care chiar muncesc și să nu te prindă nici dreacu.

În concluzie, în loc de diplome la „Standford”, avem parte de un stil de plagiat de care nu sunt capabili nici măcar plozii de școală generală care iau lucrări de pe site-uri de referate, adicătelea domnu’ prim-ministru Ponta s-a gândit să ne-o dea pe-aceeași Mărie, doar că, în loc de claia aia dubioasă de păr din cap, are mustață.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+