Manga cum laude: din gândirea complexă a premierului Sorinel

de Mihai Enciu , 30 ianuarie 2017
Manga cum laude: din gândirea complexă a premierului Sorinel

În fața valului de proteste prin care gașca de penali a lui Dragnea a fost huiduită cu multă imaginație și inventivitate de peste 90.000 de cetățeni premierul Sorinel s-a deplasat în misiune ordonată la canalizarea Tv a lui Voiculescu de unde a emis câteva idei extrem de crețe.

După mintea lacheului lui Dragnea o lege de grațiere care ar scoate din pârnăi vreo 3000 de ocnaș ar fi parte a soluției destinate să golească pușcăriile până la o capacitate de ocupare decentă. Dilema unui om cu scaun la cap poate fi următoarea: Grindeanu ori e prost, ori nu e prost dar se preface? Pentru că de ce zicem noi așa? Potrivit meșteșugarilor în domeniu în România sunt vreo 30.000 de ocnași iar gradul de ocupare al pensiunilor cu gratii la geam este de circa 200%. Ca să rezolve cazul, pușcăriașii neîncarcerați încă de la PSD ar trebui să scuipe pe porțile pușcăriilor circa 15.000 de ocnași și chiar nițel mai mult pentru ca resturile rămase la păstrare să se simtă confortabil. Măsura de grațiere ordonată de ocnașul Dragnea și executată de  popândăul de la ministerul de resort eliberează doar vreo 3000 de osândiți. Adică de vreo 5 ori mai puțini decât ar fi necesar. De aici rezultă că măsura bandiților din guvern este ca o frecție la piciorul de lemn. Faptul că printre cei 3000 de lepre eliberate se numără și niște păduchi pesediști sau Marele Varan este de fapt rezultatul urmărit de pungași. Revenind la dilema noastră existențială, răspunsul îl intuiți. Grindeanu știe exact că grațierea are în vedere punerea pe liber a gulerelor albe din pușcăriile patriei dar se face că nu știe și susține o tâmpenie doar ca să scoată ochii pulimii. Q.E.D.

O altă mostră de inteligență în stare avansată de degradare oferită din cerebelul premierului sclav este aserțiunea cu privire la includerea grațierii în mulțimea de rahaturi punctuale cuprinse în programul de guvernare al PSD. După creierașul de mic litraj al lui Sorinel grațierea este cuprinsă în capitolul în care programatorii de la PSD vorbesc despre respectul față de om. Iată: „Există în programul de guvernare: am spus în Parlament că îmi doresc să trăiesc într-o țară normală, unde să existe un sistem judiciar normal, unde să se aplice legea, iar cetățeanul când merge în fața judecătorului să știe că merge nu doar, așa, într-o poziție de inferioritate cu cel care îl acuză, ci într-o balanță puternică". Ajutat de consumatorul de excreții de la A3, Sorinel a identificat corect locul geometric al grațierii în programul de guvernare: la capitolul „respectul față de cetățean".

În traducere liberă Bănățeanul aservit Teleormăneanului susține că dacă respecți un om nu-l bagi la bulău doar pentru că a șutit câteva sute de milioane de euro din contractele cu statul sau că a comis un abuz mic în serviciu sau că a furat voturi la referendum. În concepția lui Grindeanu chiar dacă bagi omul la ocnă iar omul este din Teleorman, de exemplu, îl grațiezi dracu’ printr-o ordonanță de urgență și modifici Codul Penal să cumva să cadă omul la necaz din nou.

O evaluare rapidă a exemplarului ne indică faptul că parametrii săi funcționali sunt departe de minimul necesar pentru validarea specimenului ca OM. Nu te poți supăra pe el, dar măcar un șut în cur poți să-i dai. Așa, pentru imbecilitate și tupeu.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Dani Ciubuc

  05 februarie 2017 8:44

  De ca "Avocatul Poporului"......acel idiot.......impotent intelectual ....cel putin.....nu propune infiiintarea unui departamnet condus doar de reprezentanti ai poporilui si care sa elibereze "Licente de Politician" ?Ai categoria A conduci motociclete....si asa m departe....Faci prostii....pierzi carnetul......Avem DNA, avem SRI.....avem de totate " In Pricipiu".........dar ca pe vremea lui Ceasca....nu avem de fapt nimic.....nici macar iluzii nu mai putem avea pt ca totul e minjit si pute a cacat

  raspunde comentariului
 • Dani Ciubuc

  05 februarie 2017 8:38

  Ei vor sa fie judecati dupa "LEGE"......adica dupa legile si constitutia facute de Iliescu si clica lui de GOLANI care sa le permita sa domneasca si sa fure in liniste.....Cum poti gasi vinovat in tribunal un hot daca tribunalul aplica legile facute de hot ?De ce nu sint bagati la ZDUP toti nenorociti care au facut ca tara asta sa ajunga mai rau decit o Republica Bananiera din fundul Africii sau Americii de Sud ?Sa arate de unde au banii ......si sa o aduca pe Matusa Tamara in fata tribunalului Poporului cu extrasul de cont de la Banca de unde a trimis banii....Cum e posibil ca asemenea oameni sa fie liberi...bogati...sa detina puterea politica si economica si restul sa stam si sa ne uitam la ei ca niste PROSTI ?De ce nu facem ca stramosii nostrii ...sa luam secerea si coasa...toporul si cutitele si sa-i facem bucati si sa-i dam la ciini ?

  raspunde comentariului
 • Dani Ciubuc

  05 februarie 2017 8:30

  Nu inteleg de ce nu toti acesti nenorociti nu sint prinsi ca sobolanii unul cite unul si distrusi fara sa mai ramina urma de ei.....Nu inteleg de ce SRI-ul care stie tot ce pun nenorocitii astia la cale si vorbesc nu trimit aceste informatii si pe baza lortradare de tara si pagubire a avutului national...acesti sobolani sa fie atirnati de-a lungul Bul Magheru sayu de strasinele Teatrului National pina putrezesc?

  raspunde comentariului
 • george

  31 ianuarie 2017 20:34

  nu-i banatean, e oltean.

  raspunde comentariului
 • Luminita Casy

  31 ianuarie 2017 10:30

  Nesimtitule inpreuna cu Ponta si cu Daciana !!!!

  raspunde comentariului
 • ion

  31 ianuarie 2017 8:17

  Stilul abordat de Enciu,un PLAGIAT DUPA BANCIU,PATRARU SAU BADEA.

  raspunde comentariului
 • grisa

  30 ianuarie 2017 17:20

  Grindeanu nu-i decat mascota lui dracnea. Intreaga echipa guvernamentala nu-i decat lacheul celui mai josnic specimen pe care l-a dat Romania dupa iliescu , nastcasesi voiculescu.

  raspunde comentariului
 • vero

  30 ianuarie 2017 16:55

  Se scrie pe bloguri ca jegul asta ar fi var primar cu Daciana Sarbu, deci ruda cu tata socru si ponta. Atunci ce putem astepta de la el?

  raspunde comentariului
 • ionion

  30 ianuarie 2017 13:51

  doar de iesiri in strada stie mafia psd de frica ...rusina ma hotilor din psd si alde

  raspunde comentariului
+