HomeActualitateMărirea penalilor și decăderea cetățeanului

Mărirea penalilor și decăderea cetățeanului

Și-au luat țara înapoi, nu mai e niciun dubiu. Și, cu mentalitatea lor de zugravi condamnați cu suspendare, au început să distrugă pas cu pas toate reformele tehnocraților, primii guvernanți în 26 de ani care au încercat să pună interesele cetățenilor deasupra intereselor mafiei. Au așteptat cu spume la gură, cu unghiile în carne și cu venele umflate la gâturile groase să treacă anul în care nu au mai putut prădui nimic. Dar, în sfârșit, de pe 11 decembrie 2016 au început în forță Marea Recuperare. Tătucii Sistemului, în sevraj după banul public și cu mare dor de stăpânire peste cei murdari la gură de găleți pline de făină, au început să traducă promisiunile campaniei electorale „mărirea pensiilor și a salariilor plus scutirea de taxe și impozite”.

Căci, nici o lună nu a trecut și foamea după șmenuri, combinații și suptul puterii a dus la urgentarea adevăratelor măsuri menite să „îmbunătățească” viețile cetățenilor care i-au votat. Astfel, au trecut urgent pe agenda zilei chestiunile arzătoare pentru țară:

1. Ministerul Educaţiei a renumit în funcţie 502 foşti directori de şcoli care nu au trecut concursul, semianalfabeții și corupții care vor să educe generații de tălâmbi, viitorii votanți PSD.

2. Senatorii și deputații PSD și ALDE au hotărât că directorii de spitale trebuie să fie din organele de conducere, administrare şi control ale partidelor politice sau ale companiilor private și că este în regulă să își promoveze rudele pe poziții de conducere în spitale și să numească şefi de secţie sau de laborator, fără concurs.

3. Guvernul Dragnea vrea grațierea hoților și iertarea corupților, pentru că a mai rămas totuși ceva de supt în România.

Cam ăsta e respectul Guvernului de Ospătari și Penali pentru cetățenii plătitori de taxe și impozite: să îi îmbolnăvească cu ajutorul Securenilor care fură banii de pansamente și medicamente ca să cumpere diamante pentru amante, să le îndobitocească copiii prin educația primită de la analfabeți funcționali în fruntea școlilor și să le mai fure încă o dată dreptul la viață și la sănătate împreună cu penalii care au subminat economia națională.

Da, și-au luat țara înapoi. Și mă tem că va fi a lor mulți ani de acum înainte. Pentru că un popor prostit, îmbolnăvit și sictirit nu mai are chef și putere să lupte împotriva tumorii pesediste.

(Articol publicat în ediția print nr.1/2017 din 30 ianuarie a Academiei Cațavencu) 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare