Mărirea penalilor și decăderea cetățeanului

de Corina Băcanu , 07 februarie 2017
Mărirea penalilor și decăderea cetățeanului

Și-au luat țara înapoi, nu mai e niciun dubiu. Și, cu mentalitatea lor de zugravi condamnați cu suspendare, au început să distrugă pas cu pas toate reformele tehnocraților, primii guvernanți în 26 de ani care au încercat să pună interesele cetățenilor deasupra intereselor mafiei. Au așteptat cu spume la gură, cu unghiile în carne și cu venele umflate la gâturile groase să treacă anul în care nu au mai putut prădui nimic. Dar, în sfârșit, de pe 11 decembrie 2016 au început în forță Marea Recuperare. Tătucii Sistemului, în sevraj după banul public și cu mare dor de stăpânire peste cei murdari la gură de găleți pline de făină, au început să traducă promisiunile campaniei electorale „mărirea pensiilor și a salariilor plus scutirea de taxe și impozite”.

Căci, nici o lună nu a trecut și foamea după șmenuri, combinații și suptul puterii a dus la urgentarea adevăratelor măsuri menite să „îmbunătățească” viețile cetățenilor care i-au votat. Astfel, au trecut urgent pe agenda zilei chestiunile arzătoare pentru țară:

1. Ministerul Educaţiei a renumit în funcţie 502 foşti directori de şcoli care nu au trecut concursul, semianalfabeții și corupții care vor să educe generații de tălâmbi, viitorii votanți PSD.

2. Senatorii și deputații PSD și ALDE au hotărât că directorii de spitale trebuie să fie din organele de conducere, administrare şi control ale partidelor politice sau ale companiilor private și că este în regulă să își promoveze rudele pe poziții de conducere în spitale și să numească şefi de secţie sau de laborator, fără concurs.

3. Guvernul Dragnea vrea grațierea hoților și iertarea corupților, pentru că a mai rămas totuși ceva de supt în România.

Cam ăsta e respectul Guvernului de Ospătari și Penali pentru cetățenii plătitori de taxe și impozite: să îi îmbolnăvească cu ajutorul Securenilor care fură banii de pansamente și medicamente ca să cumpere diamante pentru amante, să le îndobitocească copiii prin educația primită de la analfabeți funcționali în fruntea școlilor și să le mai fure încă o dată dreptul la viață și la sănătate împreună cu penalii care au subminat economia națională.

Da, și-au luat țara înapoi. Și mă tem că va fi a lor mulți ani de acum înainte. Pentru că un popor prostit, îmbolnăvit și sictirit nu mai are chef și putere să lupte împotriva tumorii pesediste.

(Articol publicat în ediția print nr.1/2017 din 30 ianuarie a Academiei Cațavencu) 

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • rusin doru

  15 februarie 2017 21:38

  Articol excelent ! O sugestie oferiti-l gratuit tuturor publicatiilor care vor sa-l publice. va vetii face publicitate gratis,dar mai ales mai multi oameni il vor citi !

  raspunde comentariului
 • rusin doru

  15 februarie 2017 21:38

  Articol excelent ! O sugestie oferiti-l gratuit tuturor publicatiilor care vor sa-l publice. va vetii face publicitate gratis,dar mai ales mai multi oameni il vor citi !

  raspunde comentariului
 • rusin doru

  15 februarie 2017 21:37

  Articol excelent ! O sugestie oferiti-l gratuit tuturor publicatiilor care vor sa-l publice. va vetii face publicitate gratis,dar mai ales mai multi oameni il vor citi !

  raspunde comentariului
 • mara

  08 februarie 2017 21:57

  eu dau si klik si apreciere nimic.

  raspunde comentariului
 • HOMOROCEANU ADRIAN CAMIL

  07 februarie 2017 22:58

  Nastase si ai lui au vandut Romania la socialisti ,ca sunt rusi ori alte nationalitatiolandezi. SE PETRECE CE SE PETRECE IN PARLAMNET SI IN J.A.I.- UL DIN ROMANIA DIN CAUZA VICEPRESEDINTELUI C.E. SOCIALISTUL TIMERMMANS CARE NU A PROCEDAT IN CAZUL ROMANIEI CUM INTENTIONEAZA SA PROCEDEZE IN CAZUL POLONIEI !First Vice-President 2014-2019Frans TimmermansBetter Regulation, Interinstitutional Relations, the Rule of Law and the Charter of Fundamental Rights Comisia Europeană amenină Polonia cu suspendarea drepturilor de vot dacă nu respectă normele statului de drept de Mihai Draghici - Mediafax BRUXELLES, ieri, 2224 httpswww.antena3.roexterneuniunea-europeanaana-birchall-dupa-intalniri-la-nivel-inalt-cu-oficiali-europeni-s-a-recunoscut-ca-nu-au-ajuns-398874.htmlAna Birchall, după întâlniri la nivel înalt cu oficiali europeni S-a recunoscut că nu au ajuns informații tocmai corecte la Bruxelles În marja reuniunii Consiliului Afaceri Generale, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a avut o serie de întrevederi cu înali reprezentani ai instituiilor europene, printre care secretarul general al Comisiei Europene, Alexander Italianer, comisarul european pentru justiie, consumatori i egalitate de gen, Vera Jourova, secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Paraskevi Michou, i secretarul general al Consiliului Uniunii Europene, Jeppe Tranholm-Mikkelsen. S-a recunoscut că nu au ajuns informații tocmai corecte la Bruxelles, s-a recunoscut că trebuie făcute modificările impuse de CCR. S-a convenit că ceea ce se întâmplă în România să nu fie politizat, toată lumea să se așeze la aceeași masă și ne exprimăm speranță că nu vom mai trece prin același proces prin care MCV-ul a fost legat de Schengen. Cei din comisie au spus că toate deciziile CCR să fie transpuse în legislația românească, condițiile din penitenciare trebuie îmbunătățite, s-au oferit chiar să găsească soluții financiare. Sigur că au existat semne de îngrijorare, moderată zic eu, când au înțeles că problema nu a fost una de fond, ci de comunicare ... Au înțeles că nu avem o agendă ascunsă. Prima noastră greșeală a fost maniera de comunicare. Fac apel și la colegii noștri europarlamentari, dintr-o anumită parte a spectrului politic, să nu politizăm acest lucru. Vă asigur că oamenii de la Comisie sunt alături de noi și au înțeles că acest Guvern și PSD nu au niciun fel de intenții ascunse. Tot de la Bruxelles s-a accentuat necesitatea de a evita politizarea acestui subiect a spus Ana Birchall în emisiunea La Ordinea Zilei.Comunismul și Nazismul sunt ideologii prietene Pornesc din rădăcină comună și au ca numitor comun CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII. Vă las să judecați și singuri urmărind Povestea sovietelor, un film documentar din 2008, scris i regizat de Edv

  raspunde comentariului
+