HomeActualitateMazăre în costum de Ulise, metafora perfectă pentru litoralul...

Mazăre în costum de Ulise, metafora perfectă pentru litoralul românesc

Știrea că Radu Mazăre se costumează ca să promoveze turismul de pe litoral la Târgul de Turism al României care are loc luna asta la Romexpo n-ar mai trebui să surprindă pe nimeni. Se știe că Mazăre se deghizează înainte să facă orice. Când merge la piață se îmbracă în dac, când se duce la proctolog își pune hainele de Freddie Mercury, iar atunci când iese la un film se costumează în Charlie Chaplin (se pare folosește aceeași mustăcioară ca atunci când își pune straiele de Hitler și se duce în club la agățat).

Că se îmbracă în Ulise ca să scoată în evidență bucuriile litoralului mioritic iarăși n-ar trebui să ne mire. Are la fel de mult sens ca a te deghiza în James Bond ca să intri pe acoperiș într-un hipermarket sau a merge la vot costumat în Che Guevara. Între 007 și ciorapi la superofertă e aceeași legătură ca între un erou mitic grec și șaorma la suprapreț din Mamaia. Nu strâmbați din nas, și voi ați avea aceleași idei bune dacă ați arde-o atât de des cu prostituate și cocaină. Și ați fi la închisoare… Oricum, aș vrea să-l văd și eu o dată pe Radu Mazăre că promovează adevărata față a mersului la mare la noi – să-și pună niște straie de babă nespălată și să-și ia un carton pe care să scrie „AVEM CAZARE IEF EFTINĂ”!

Ce nu înțeleg eu: cum naiba de au convins-o pe ditamai președinta Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România să se îmbrace în Medusa!? Adică la noi turismul e le fel de urât ca personajul cu pricina? Dacă e așa, am putea să-l convingem pe Mazăre să-și pună un costum de boabă de mazăre. Dacă Radu Mazăre s-ar plimba ca un bob de mazăre prin stațiunile de pe litoral, jur că mi-aș face vacanța la mare, nu „oriunde altundeva decât acolo, Doamne, nu acolo!”, ca de-obicei.

Iată că și de data asta încercăm să scoatem turismul în față ca-ntotdeauna. Facem orice – schimbăm sigle, ne maimuțărim ca-n filme, punem reclame scoase din basme pe Euronews – orice, numai să nu investim o lăscaie în niște servicii cât de cât decente. Hai că sunt rău! Mazăre îmbrăcat în Ulise merge ca un fel de metaforă plină de umor involuntar despre turismul de pe litoral: crezi că te duci în Grecia la all-inclusive și dai peste un om de vârstă mijlocie, cu fața tumefiată de la „viața grea”, care-ți vinde cremă de soare expirată la suprapreț.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare